Hocam çok geçmiş olsun.
Çocukluğumdan beridir tansiyon hastasıyım.
Benim de keşfetmem sizinkiyle benzer şekilde olmuştu. Bir gün rastgele ölçtüğümde normal zamanlarda bile tansiyonumun 16/12 civarlarında olduğunu farkedip anlamıştım. Normal insanlar için bu yüksek tansiyonken ben hayatımı normal şekilde devam ettirebiliyorum.
Çıktığı zamanlarda 20'yi deviriyor, gözlerim, kafatasımın üst kapağı adeta düdüklü tencere gibi yerinden fırlayacak gibi hissettiriyor. Fantastik yorucu bir his.
Ailenizde var mı? Ben benimkinin genetik olduğunu düşünüyorum. Anne ve baba tarafımın neredeyse hepsi hipertansiyon hastası.
Ben zamanında doktora da gittim bununla ilgili, EKO, EKG, kan tahlilleri falan yapıldı ama düzgün bir şey görülmedi.
Bana göre* çok saçma bir şekilde Dideral yazıp gönderdi doktor, bu ilaç tedaviden ziyade baskılayıcı olduğu için ben de tercih etmedim.
Senelerdir tansiyonum gözlerimi fırlatacak kadar çıktığı zamanlarda Kaptoril (dilaltı) kullanıyorum. Anladığım kadarıyla da geçecek bir şey değil.
Ailenizdeki hastalık öyküsünü araştırın. Böbrek kaynaklı da olabiliyor.
Herkes sigarayı bırakın, yağlı yemeği azaltın diyecek, evet bunlar direkt olarak etkileyen şeyler ama temelinde farklı sebep yatıyor olabilir. Ezbere konuşan insanlardan nefret ediyorum.
Kalp asla şakaya gelecek bir şey değil, alanında uzman bir kardiyoloğa mutlaka görünün.
Acil şifalar dilerim, saygılarımla...
Ailede tansiyon sıkıntısı yok maalesef. Ailede kalp tansiyon falandan ölen de yok nerdeyse. Sizin yaş kaç ?