Hocam bu konuda aklıma takılan birşey daha oldu. Benim bildiğim melekler tektir. Aynı anda her yerde olamazlar. ( İnanışa göre) Aksi düşünüldüğünde Tanrı ile aynı özelliğe sahip olmuş oluyor. Şeytan da bir melek ( İslam'a göre) nasıl tüm insanlar ile iletişime geçiyor?
Çok yanlış kişiye sordun hocam, ben inançsızım sen inançlısın yani alacağın hiçbir cevap senin inancına göre olamaz. Ben doğrudan yok derim ama sen bir mantığa oturtmaya gayret ediyorsun. Ona bakarsan her şeye kadir olan ol dediğinde olan bir tanrının herhangi bir meleğe de ihtiyaç duymaması gerekir ama buna da bir kulp bulup ihtiyaç yaratıp mantığa oturtuyorlar. Şeytan çok eskilere dayanan bir inanış aslında, çoğu bildiğimiz melek ise eski mitolojilerin tanrıları, Molek kökünden gelir cennet bekçileri vs. çok karışık hikayeler. Zamanla antik dinlerin tanrıları semavi dinlere görevli, bekçi, melek, peygamber olarak geçmişler. Heh senin sorunun inanç temelli bir cevabı da satanistlerin gözünden gelsin o zaman, satanizmin çok çeşidi farklılıkları yani bir nevi mezhepleri var ama bir kısmı aslında şeytan baş tanrıydı fakat oyuna getirildi kandırıldı ve geri plana düştü diye düşünürler. Yani bilinen tanrı aslında şeytanın tahtını gasp etmiş gibi anlatan bir kesimi var diyebiliriz. Ayrıca ilk yorumumda anlattığım hikayede Adem zaten yeryüzü için yaratılmıştı ama elma hikayesi ile şeytan kötü gösteriliyor da deniyor. Lavey'in kurduğu ilk satanizm kilisesi tüm inançları ve tanrıları reddedip şeytanı tanrı yerine koyuyor mesela ama şeytan o dinlerin o tanrıların eseri, ortada garip bir çelişki var diğer tüm dinlerde olduğu gibi. Melekler tektir söylemine gelecek olursak İslam'da Cebrail, Mikail, İsrafil ve Azrail gibi meleklerin yanında Bedir'de savaşan savaşçı meleklerden tut, büyü öğreten Harut ve Marut adlı meleklere, sorgucu Münker ve Nekir adlı melekler, her insanın sol omzundaki şeytan ile sağ omzundaki melek vs. anlatılarına bakacak olursak aslında ne melek ne şeytan tek değil diyebiliriz. Zaten tek tanrılı dinlerin adı üzerinde iddiası tek tanrı oluşu o kadar.