BERK34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Günde 2 paket sigara içiyordum. Daha önce defalarca bırakmayı denedim ama olmamıştı. Geçen hafta bir gecede bıraktım, 7 gün oldu. Ne daha enerjik hissediyorum ne de tat-koku farkı yaşadım. Sigara içerken nasılsam hâlâ öyleyim. Acaba sigarayı yanlış mı bıraktık?

Bu arada ben bile bu illeti bıraktıysam emin olun herkes bırakır. Yemekten önce yemekten sonra diş fırçalarken hayatımın her anına entegre olmuştu biriyle telefonla konuştuğumda sigara yakmadan duramazdım dışarıda yürürken bir şeyi beklerken her şeyde bahanem oydu
Hocam benim de aynı şekilde bağımlılığım vardı. Yemekten önce yemekten sonra dişimi fırçaladıktan hemen sonra içerdim. Sabah uyanır uyanmaz daha gözümü açmadan sigarayı yakıyordum.
Günde 2 paket rahat bitiyordu. Alkol aldığım zamanlarda 3 paketi de çok rahat görüyordum.
2025’te bu aylarda bıraktım. 2026 Şubat ayına kadar hiç içmedim. Sonra bir gün dışarı çıktık alkol falan derken birer birer içmeye başladım. Bir hafta sonra paket yine cebimde beliriverdi.
Sigara ve kahve bırakınca bana çok problem yaşatmadı ama sigarayı bırakıyorsanız ve alkol içiyorsanız bence alkolü de bırakmanız lazım.

Sigarayı bıraktıktan sonra 6 ay içinde bu arada 30 kilo aldım.
Tat ve koku duyusu da en az 40 45 gün içinde değişmeye başlıyor. 2. aydan sonra ise başkalarının üzerindeki sigara kokusu çok net gelmeye başlıyor. Resmen kül tablasının içindeymişsiniz gibi hissettiriyor.