Merhaba
Yaklaşık 2 yıldır sigara içiyordum. Açıkçası bırakmayı düşünüyordum ama öyle bugün bırakayım yarın bırakayım diye sürekli erteliyordum. Fakat 8 gün önce sabah uyandığımda garip bir şekilde sigaradan soğumuş olduğumu fark ettim. Normalde uyanır uyanmaz aklıma gelen ilk şey sigara olurdu, o gün ise hiç içmek istemedim.
O günden beri de bir tane bile içmedim. En şaşırdığım şeylerden biri artık sigara kokusunu çok daha fazla hissetmem oldu. Yanımda biri içtiğinde eskiden normal gelen koku şimdi oldukça ağır geliyor. Meğer yıllardır üzerimde, elimde ve kıyafetlerimde taşıdığım koku buymuş.
Henüz 8 gün oldu ama şimdiden bazı değişiklikleri fark etmeye başladım. Ellerim ve kıyafetlerim artık sigara kokmuyor. Sabah kalktığımda ağzımdaki o kötü tat büyük ölçüde kayboldu. Nefes alırken biraz daha rahat hissediyorum. Ayrıca sürekli sigara düşünmemek de ayrı bir rahatlık.
Tabii ki zaman zaman canım çekmiyor desem yalan olur ama şu ana kadar kendimi tutabildim. Açıkçası bu kadar kolay geçeceğini beklemiyordum. Belki de en zor kısmı karar vermekmiş.
Aranızda sigarayı bırakmış olanlar varsa ilk haftalarda sizde neler değişmişti? Tavsiyelerinizi ve deneyimlerinizi merak
ediyorum.