* Şikayetçi olduğum üye: @Netlack;
* Şikayetçi olma nedenim: Donanım Sahtekarlığı ve Ayıplı Hizmet
* İlgili konu URL:https://www.r10.net/vds-sanal-sunucu...ular11088.html
* Açıklama ve kanıtlarım:

1. Satın Alınan Paket ve Taahhüt Edilen Donanım: 09.06.2026 tarihinde ilgili firmadan, web sitelerinde yer alan ve canlı yayın stüdyosu çalıştırmak amacıyla AMD Ryzen 9 İşlemci, NVIDIA GeForce GTX 1650 SUPER Ekran Kartı ve 12 GB RAM özelliklerine sahip ekran kartlı VDS paketini satın aldım.
Fake Ekran Kartı: Firma tarafından sunucu ilk teslim edildiğinde sistemde aktif ve kullanılabilir durumda hiçbir harici ekran kartı bulunmamaktaydı. Tamamen ekran kartsız standart bir VDS teslim edilerek ilk andan itibaren yanıltıcı beyanda bulunulmuş ve mağduriyetim başlatılmıştır. Durumu fark edip kartın aktifleştirilmesini talep ettiğimde ise yukarıda belirttiğim üzere tamamen farklı ve çöp bir donanıma gizlice taşınarak süreç nitelikli bir dolandırıcalığa dönüştürülmüştür.
2. İlk Teslimat ve Eksik Donanım (Eksik RAM Tuzağı): Sunucu tarafıma teslim edildiğinde yaptığım ilk kontrollerde, firmanın taahhüt ettiği 12 GB RAM yerine sistemi 8 GB RAM olarak tanımladığını saptadım. Durumu canlı desteğe bildirdiğimde, teknik lügatte yeri olmayan "12 GB RAM'i doğrudan kitlemiyoruz, 8 GB olarak tanımlıyoruz, dilerseniz kitleriz" şeklinde ciddiyetsiz bir savunma aldım.
3. Ekran Kartı Talebi Sonrası Gizli Donanım Değişikliği (Esas Sahtekarlık): Ekran kartının canlı yayın programlarında kullanılabilmesi için aktifleştirilmesini talep ettim. Firma arka planda işlem yaptığını belirterek sunucuyu yeniden açtı. Ancak sisteme girdiğimde karşılaştığım manzara tam bir skandaldır.
  • Parasını ödediğim AMD Ryzen 9 (16 Çekirdek) işlemci bilgim dışında sökülmüş, yerine 2015 yılından kalma 2 çekirdekli, atıl Intel Core i5-6300U işlemci tanımlanmıştır.
  • Satın aldığım harici NVIDIA GeForce GTX 1650 SUPER ekran kartı tamamen sistemden alınmış, yerine işlemcinin kendi üzerindeki Intel HD Graphics onboard kart bırakılmıştır.
SONUÇ : Firma, "Ekran kartını aktif ettik" diyerek beni kandırmaya çalışmış, sunucunun kasma sorununu çözmek yerine beni ellerindeki en eski, değersiz ve işime yaramayacak başka bir bilgisayara gizlice taşımıştır. Bu donanımla ne canlı yayın açılması ne de bir projenin yürütülmesi mümkündür. Açıkça ayıplı hizmet sunulması, taahhüt edilen donanımın gizlice düşürülmesi ve yanıltıcı beyanlar sebebiyle mağdur edildim. Firma ile yürüttüğüm WhatsApp konuşmaları zaman damgalı olarak dışarı aktarılmış ve yedeklenmiştir.

Özet olarak: Aldığım sunucuya sanal ve göstermelik bir bir ekran kartı tanımlanmış. Bunu söylediğimde de beni ikna etmeye çalışmış. Benim farkına vardığı anlayınca, çok eski bir model ekran kartı ve işlemcisi olan bir sunucuya taşımış. Orda da benim açılmıyor dediğim programı o kötü ekran kartıyla bana açıldığını göstermeye çalışmış. Tabi bu arada 12 gb aldığım ram 12 gb değil, NVIDIA GeForce GTX 1650 SUPER olarak aldığım ekran kartı değil, AMD Ryzen 9 İşlemci olarak aldığım işlemci de o değil. Tamamen hile hurda. Bu yapılan tamamen hileden başka bir şey değil. R10'da gerekli işlem yapılır umarım. Ayrıca yarın da dava dilekçemi kanıtlarıyla adliyeye sunup adli işlemler başlatacağım.

@xtreme
@ServerPark
@Sporty

Şahsı ne zaman konuya davet edersiniz?