tekirmedia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı durum bugün başıma geldi hocam. Birisi Facebook hesabıma girmeye çalışmış ve girmiş de nasıl olduysa. Nasıl olduysa diyorum çünkü mail bile gelmemiş girildiğine dair. Facebook hesabından çıkış yapıldı ben girdim. Başta öylesine sandım. Sonra bir daha girince hesabın kimlik doğrulamasına düştüğünü gördüm ve iletişim maili olarak benle alakalı olmayan bir mail adresi girilmişti. Hemen adresi kendi mailim yapıp kimliği yolladım. 2 saat sonra hesaba girdiğinde yeni şifre girmemi istedi Facebook. Girdiğimde de hesap kapatıldı itiraz edemezsiniz minvalinde bir metin karşıladı beni.

Yani çok aşırı katı ve saçma bir şekilde hesabımı kapattı. Facebook hesabından ziyade buna bağlı bir de Instagram hesabım vardı onu da kapattı. Yani öyle bir durum ki iletişim kanalı da yok derdimi anlatabileceğim. Hadi Facebook hesabını kapattın diyelim Instagramı niye kapatıyorsun. Açıkçası şu an ne yapacağımı bilmiyorum. Meta AI ile iletişim kurmaya çalışayım dedim rezalet onun da sohbeti teselli veriyor bana sadece.

metanın bir bakıma amacı tüm kullanıcıları tek çatıdan yönetmesi ve herşeye tek kapıdan müdahale etmek istemesindeki saçmalığa dayalı bir karmaşa söz konusu. Titiz bir şekilde global araştırmalar yaptım. Bir çok teori atılmış ortaya. Kimileri olayın yapa zeka değil bizzat admin veya erişim yetkisi olan yönetici guruplarından kaynaklandığını söylüyor ama bu tamamen asılsız bir haber.
İnstagramın erişim yetkisi verme özelliğinden kaynaklı büyük bir zaafiyet söz konusu. Hesabınız ne kadar güvenilir olursa olsun bazı ayarları yapmadığınız ve bazı erişimleri kısıtlamadığınız için aslında tehlikenin tam da ortasındasınız demektir.
Bütün kullanıcıların şu önemli hususlara kati suret ile uyması dikkat etmesi gerekir.

1- Asla ama asla kurumsal veya güvenilir görünmek, hesabınızı güya sağlama aldım mantığı ile FaceBook , İnstagram ve WhatsApp hesaplarınızı birleştirmeyin. Birleşik ise derhal bağlantıyı koparın. Kod alımını tamamen ilgili mail ile almaya özen gösterin.

2- Hesaplarınızda başkalarının müdahalesi olup olmadığına dikkat edin var ise kesinlikle bağlantıları kesin. Zira bu yöntem ile kişiler sizin hesabınız aracılığı ile bağlı hesap modunda Reklam verebilir, illegal, legal reklam tanıtım linkleri paylaşabilir, sizin adınıza siyasi dini taciz veya nefret söylemi yorumlarda bulunabilir.

Böyle bir durumda tek tek bağlantıları kesmeniz gerekecektir.

Aksi halde sizden habersiz sahte marka paylaşımı yapabilirler. Bu kesinlikle taviz verilmeyen bir eylemdir. Bu konuda markacılar birlikleri sorumluları sosyal medya sorumlularına da bir sorumluluk eklemiştir. Aşağıdaki görsel kısıtlama sebeplerinden biridir.

Ve size aşağıdaki gibi anında bir erişim kısıtlaması gelecektir. Sizin haberiniz yokken artarda bu ihlal başkaları tarafından yine tekrar ettiğinden hesabınız süresiz kapatılacaktır.

Aslında sizin haberiniz olmadan hesabınız birden fazla kişiyle ortak kullanılıyor olabilir. Bu konuda titiz adım atıp dikkatli olun.
Bir çok hesabı kurtardım ama kurtarılmayanlar hep son aşamada bana geldiler. Bir uyarı alındığında itiraz talep edilmemişse o hesap yüksek ihtimalle kurtarılabilir ama bilinçsiz itiraz evet ben yaparım mantığı hesabı geri dönüşü olmayan bir noktaya götürebilir. Gerçekten kendinizden eminseniz ilerleyin değilseniz bilene muhakkak danışın. İşleminiz gerçekleşse dahi bu alışverişi ya R10 ‘da konu açarak yapın yada 3 gün bekleyin. Zira yapay zeka mühendisleri haklı olsanız dahi açılan hesaba hatalı işlem yaparak açtık üzgünüz hesabınız kapatıldı itiraz edemezsiniz der. Bu tür konuşarda size kimse garanti veremez ve iş esnaf ahlakı gereği usulsüz kazanç yapamaz paranız iade edilmek zorundadır. Bazı hesaplar 3-5 dakikamı almadı bazıları 1 dakika sürdü böyle şeyler için ben ücret almadım almıyorum almam da. Haa alan hakkım der alır ama hesap 2-3 gün sonra kapatılmayacak ise bu ücreti alsın. İnsanla yerden veya duy ağacından toplamıyor bu paraları.
Neyse konu uzadıkça uzuyor söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. İmla hatası yaptıysak affola. 🙃Selametle ✋🙂