Severek kullandığım aracımı bir arsa ile takas ettim. Üste de bir miktar ödeme yaptım.
Aldığım arsanın üzerinde eski bir ev var kafamdaki düşünce bu evi restore edip yeniden satmaktı sonra yeniden arabamı alırım daha karlı olurum diye düşündüm.
Aldığım ev yaşadığım yerin en pahalı mahallesinde bulunuyor ve hemen yanında millet bahçesi okul vs var yani elit bir mahalle diyebilirim ama ev çok eski görüntü ekleyeceğim.
320 metre kare arsa içerisinde 140 metre 3+1 bir müstakil ev var yola terki vs yok tek kat ruhsatlı 4 tarafında da bahçesi var.
Bu arada araba alacak ve tadilat yapacak param neredeyse kalmadı borç harç yaptırmaya çalışacağım diyebilirim.
Siz olsanız aracınızı verip bu işe girermiydiniz ?

Yaşadığım şehirde daire fiyatları 6 kat ortalama yükseklik
Sıfır 3+1 arsayı aldığım konum ve çevresi 4.000-5.500 arası
( aldığım evin çevresi tamamen müstakil yüksek kat yok )
5 yaş üzeri evler 2.000 - 3.000 arası yine 3+1 ve 9 kat üzeri bölge deprem bölgesi onun için deprem sonrası evler daha pahalı max 6 kat izin veriliyor. Bu sebeple müstakil biraz daha kolay satılıyor ve talep görüyor.
Çevresinde yeni yapı dublex villa siteleri var 10-15 milyon civarı tek katlı yeni yapılar 6-7 milyon civarı.
Soranlar olacak aracım ortalama 2.250bin₺ idi
Aldığım bu ev 2.700bin₺
500-800bin tl harcayıp hedefim 4.000 üzerine satmak.
Evin satış fiyatı 3.250₺ idi. Aracıma galeriler 2.000 veriyor binici piyasasında tuttuk.

Tüm fikirlere açığım cevap yazanlara şimdiden teşekkürler.