Yanlış anlaşılmazsa kendi fikrimi belirtmek istiyorum. Para olmadan bir şeylerden zevk alma mottosu bana bir kitle uyutma aracı gibi geliyor. Zenginler hayatını yaşayacak sen de kenarda şu manzaraya bak zevk al der gibi. Örneğin çoğu girişimcinin bize zeka ve güçlüklerle geliştiğinin dayatılması gibi. Halbuki Steve Jobs üvey babasından Amazon için 250 bin dolar yatırım aldı, Elon Musk cebinde birkaç dolarla Amerika'ya geldi diye anlatırlar ama babasının varlıklı ve zümrüt madenine yarı ortak iş adamı olduğunu anlatmazlar. Bill Gates'i üniversiteyi bırakan dahi çocuk olarak karşımıza çıkardılar, babasının zengin ve tanınan bir avukat olması, annesinin nüfuzlu bir bankacı olupta ailesinin networku ile Microsoft'un kaderini değiştirdiğini vs. Demek istediğim şu, bu forumda kendi başına büyümeye çalışan onlarca genç var ama risk alacak ortamları yok. Neden dünyayı değiştiren ruhlar bizden çıkmıyor? Bu arada hele Türkiye'den hiç bahsetmiyorum. Yeterli iletişimin ve sermayen varsa basına kendini istediğin gibi tanıtabilirsin.