Yorumunuz için teşekkürler, Linux tutkunuzu paylaşıyorum! Arch Linux gerçekten 'bleeding edge' (en güncel) olmasıyla heyecan verici ama dediğiniz gibi, iş stabiliteye ve uzun soluklu projelere (Java, .NET) gelince sürekli güncelleme takip etmek yorucu olabiliyor.
Arch'ın o 'her şeyin en yenisi olsun' felsefesi C ile düşük seviye programlamada büyük bir avantajken, kurumsal dillerde Debian'ın o meşhur 'kaya gibi sağlam' (rock-solid) yapısı çok daha mantıklı bir liman. Debian (özellikle de Stable sürümü) yıllarca dokunmasanız bile tıkır tıkır çalışmaya devam eder; yazılımcı için en büyük lüks 'çalışan sistemi bozmamaktır.'
Debian'a dönüş planınız bence çok yerinde bir karar. Bilgisayarınızın yeni olması da Debian'ın modern çekirdekleriyle harika bir uyum yakalayacaktır. Ben de şahsen MX Linux ve CachyOS gibi Debian/Arch tabanlı sistemleri farklı amaçlarla test ediyorum ama stabilite her zaman huzur veriyor.
Günün sonunda dediğiniz gibi: 'Linuxsuz olmaz!' Debian yolculuğunuzda başarılar dilerim🤗