Merhabalar,
Yaklaşık 5 yıldır PAYTR altyapısını aktif kullanan ve dijital ürün sektöründe faaliyet gösteren bir firma olarak yaşadığımız bir süreci bilgilendirme amacıyla paylaşmak istedim.
Bu süre boyunca iş ortaklığımız sorunsuz şekilde devam etti. Tarafımıza herhangi bir ciddi risk bildirimi yapılmadı ve kritik bir problem yaşanmadı. Ancak kısa süre önce tarafımıza iletilen bir e-posta ile, yapılan risk değerlendirmeleri sonucunda mağaza kaydımızın kapatıldığı bilgisi paylaşıldı.
Mağaza No: 607401
Konuyla ilgili detay talep ettiğimizde ise yalnızca genel risk politikalarına dayanan standart bir dönüş aldık. Kararın hangi kriterlere göre alındığı veya hangi işlemlerin risk kapsamında değerlendirildiği konusunda detaylı bir açıklama yapılmadı.
Burada herhangi bir kurumu kötüleme amacı taşımıyorum. Sadece uzun yıllardır aktif kullanılan bir mağazanın bu şekilde kapatılması sonrası yaşadığımız süreci paylaşmak ve benzer durumlarla karşılaşan kişilerin deneyimlerini merak ettiğim için konu açmak istedim.
Özellikle dijital ürün sektöründe faaliyet gösteren ve ödeme kuruluşlarıyla çalışan kişiler açısından bu tarz süreçlerin nasıl ilerlediği hakkında bilgi sahibi olmak önemli olabilir diye düşünüyorum.
Benzer durum yaşayan veya süreç hakkında tecrübesi olan arkadaşlar varsa yorumlarını paylaşabilir.
Gelişme oldukça konu altından güncelleme yapacağım.