Müşteri hizmetleri ile iletişime geçip, harcama yapılan kartınızı kapattırıp harcama itirazı oluşturduysanız. İtirazın banka tarafından değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması 30 ila 180 gün kadar sürebiliyor. Ayrıca yapılan işlemde 3D Secure kullanılmamışsa vs. iade alma ihtimaliniz güçleniyor. Bazen farkında olmadan klon sitelere bilinçli olarak kart bilgilerini girip, gelen 3d secure şifresini girenler olabiliyor. Süreç duruma göre uzayabiliyor.
Siz gerekli MT ile görüşüp, kaydı oluşturduysanız artık sadece bekleyeceksiniz. Bu süreçte ekstreniz kesilir, son ödeme tarihiniz gelir onu da ödemeniz gerekir bilginiz olsun.
Arada eşiniz müşteri hizmetlerini alıp oluşturulan harcama itirazı hakkında bir güncelleme var mı diye sorabilir. Ancak genelde hızlı sonuçlanmıyor. Aradığınızda sizinle konuşan kişilerinde bu süreçte elinden gelen bir şey olmuyor. Sadece ekranında çıkan güncel bir bilgi varsa size iletebiliyor.
180 gün sonra da halen yanıt alamazsanız veya gerçekten 3D securi şifresi vs. girmemenize rağmen chargeback reddedilirse bankanızla görüştüğünüzde de yanıt alamazsanız BDDK'dan e-şikayet oluşturabilirsiniz.