Hocam ne yapılacağını bilmiyorum ama bunun en son evresinde size bıçak bile çekebiliyormuş sanırım dayım bahsediyordu.
Aktivite yaptırın bol bol evde boş boş oturmasın sürekli bir şeylerle uğraşsın.
evet hocam onu bende okudum elimizden geldigince dikkat edecegiz artik basa gelen cekilir.
Hocam diyeceklerim yanlış anlamayın eğer iPhone kullanıyorsanız AirTag veya takip edici cihazları giydiği kıyafete veya kolye tarzı yapan arkadaşlarım vardı çünkü insan ister istemez evde daralıyor biraz yürüyüş yapmak istiyor bu gibi durumlarda kaybolmayı önlemek amacıyla kullanılabilir bilginiz olsun
eyvallah hocam hic aklima gelmemisti degerlendirecegim.
sagolasin hocsm.
Hocam bizimde alzheimer hastamiz vardi. Elden geldikçe herkesle fiziksel temasa girmesini saglayin. Elini öpsünler sarılsınlar. Bir de babanıza farkettirmeden el işi yaptirmaniz gerekiyor. Birazda bulmaca alışkanlığı şart. Alzheimer maaleesef tümüyle düzelecek hastalık degil. Fakat ilerleyişini azaltmak durdurmak yakın çevresinin ilgisine bağlı. Çok geçmiş olsun
cok kimsem yok ama ben bol bol fiziksel temas kurmaya calisiyorum. Derdim onun aci cekmemesi ve rahat yasamasi
Mümkün olduğunca düzenli bir rutin oluşturmaya çalışın. Aynı saatlerde yemek, uyku, ilaç, yürüyüş gibi şeyler babanıza iyi gelir. Çok sert düzeltmeler yapmak yerine sakin sakin konuşmak önemli. Bazen unutabilir, aynı şeyi tekrar tekrar sorabilir, farklı davranabilir. Bunlar sizi kırmasın, bilin ki çoğu zaman isteyerek olmuyor.
Bir de kendinizi ihmal etmeyin. Siz iyi olmazsanız babanıza da yetemezsiniz. Arada nefes almaya, dinlenmeye, konuşmaya ihtiyacınız olacak. Burada konuşmak isterseniz de yazın, yalnız değilsiniz. Bu süreçte insanın en çok ihtiyacı olan şey bazen sadece birilerinin Seni anlıyorum demesidir.
Allah yardımcınız olsun. Gücünüzün yetmeyeceğini düşündüğünüz günlerde bile aslında düşündüğünüzden daha güçlü olduğunuzu göreceksiniz.
guzel yorumun icin cok tesekkur ederim hocam.