millisavunma adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çaresiz kaldığını sandığın anda bil ki, çaresizlerin çaresi yalnızca Allah Azze ve Celle’dir.
SSilistre.dev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vallahi hocam RABBİN den başka sana hayır yok eğer ki azıcık rabbine imanın varsa azıcık güveniyorsan sana çok sevdiğim şu sureyi

1-3. Kuşluk vaktine ve sükûna erdiğinde geceye yemin ederim ki Rabbin seni bırakmadı ve sana darılmadı.
  1. Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır.
  2. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın!
  3. O, seni bir yetim iken barındırmadı mı?
  4. Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı?
  5. Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi?
  6. Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)!
  7. El açıp isteyeni de azarlama!
  8. Ve fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
Eğer anlayabilirsen hocam Rabbim sen ne yapmış olursan ol sana darılmadı ve sana çok yakın ve o sana bügün vermedi belki 2 senedir vermiyor ama bir gün vericek ve sen hoşnut olacaksın göğsünü dik tut çünkü dibe yakınsan çıkışına az kaldı
ahmettokmak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam herşeyden önce durumunuza üzüldüm Allah yardımcınız olsun. Ama ne olursa olsun ne yaparsanız yapın herşey olacağına varıyor. Bunun değişme ihtimali yok. Ama size tavsiyem şudur ki sabırlı olun ve sağlığınızı bozacak şeyler yapmayın. Bu tür durumlarda müzik vs açıp beyninizi ve bilinç altınızı zehirlemeyin. İnsanın boşluk anında dinlediği herşey insana etki edebilir. Örnek verecek olursak; kız arkadaşından ayrılırsın, hiç bir şey yapmazsın sonra bir müzik dinler harekete geçer saçma şeyler yaparsın. Vs bunun gibi bir çok örneği var. Aklı selim düşünmek gerek. Maddiyat çok önemli. Mesela derler ya tutkunuzun peşinden gidin, hayallerinizden vazgeçmeyin peşinden koşun falan; hepsi hikaye. Maddiyat yoksa hiç biri olmuyor. Olan varsada istisna. Bence çaresiz olduğunuzu düşünmeyin. Mutlaka çıkar bir yol bulursunuz. Sadece aşırı içinize kapanıp sürekli kendinizi yiyip kendinize sürekli sorular sorup cevaplar vermeyin. Kafanızı dağıtın. Çıkın dolaşın hava alın. Er yada geç bir şekilde herşey olması gerektiği gibi olacaktır zaten. Bizler ne dersek diyelim, olumsuzluk yada sorun problem, bunları yaşayan sizsiniz. Aşacak olanda mutlaka sizsiniz. Başarırsınız. İnsanlar 60 üstü yaşlarda bile milyarder olabiliyor. Yada 60 yaş üstü zamanlarında mutluluğu bulan insanlar olabiliyor. Nefes aldığınız müddetçe her zaman hayata dahilsiniz.
mrxy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
stres en büyük sıkıntı kafaya çok takma diycem bazı şeyleri olmuycak kimsenin hayatını bilemem çünkü çevrenle zaman geçir sana belki ilaç olur geçmişe takılı kalmamak gerekli yarını düşün bugünü boş ver
MSDijital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kesinlikle Katılıyorum bende aynı şekilde hem normal zamanda hemde çaresiz kaldığım zaman vardır yaradanın bir bildiği diyorum
OsmanPa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hiç bir müslüman çaresiz kalmaz. Sığınacak rabbi vardır.
Hayırlı geceler.
Herkes derdime derman olduğu için Allah razı olsun, dediklerini içtenlikle okudum akıl edindim, herkese hayırlı geceler dilerim