* Şikayetçi olduğum üye: @verisunucu;
* Şikayetçi olma nedenim: Panel Fatura Kayıtlarıyla Çelişen Şekilde VDS Sürecinin Sonlandırılması ve Yeni Paket Yönlendirmesi
* İlgili konu URL:https://www.r10.net/verisunucu-net
* Açıklama ve kanıtlarım:

@verisunucu; İlgili hosting firmasıyla yaşadığım VDS sürecini belgeye dayalı şekilde paylaşmak istiyorum.
Kullandığım hizmete ait belgede hizmet dönemi 15/03/2026 - 14/04/2026, son ödeme tarihi 27/03/2026, toplam tutar ise 379,30 TL olarak görünüyor. Aynı belgede Fatura İşlemleri kısmında ödeme kanalının PayTR Kredi Kartı, işlem tarihinin ise 23/03/2026 olduğu açıkça yer alıyor. Ayrıca gecikme ücreti olarak 16/03/2026 tarihinde 61,18 TL eklendiği de belgede yazıyor.
Buna rağmen firma tarafıma, ödemenin son ödeme tarihinden 10 gün sonra yapıldığını ve hizmetin bu nedenle otomatik iptal edildiğini bildirdi. Ancak elimdeki belgede ödeme işlem tarihi 23/03/2026, son ödeme tarihi ise 27/03/2026 görünüyor. Yani firmanın ileri sürdüğü “10 gün geç ödeme” açıklaması, kendi sisteminden alınan belgeyle uyumlu görünmüyor.

Daha da dikkat çekici olan nokta şu: Eski hizmet için ödeme alınmış olmasına rağmen eski koşullarla devam sağlanmadı; bunun yerine yeni bir belge düzenlenerek VDS V-TR 32 GB paketi için 27/03/2026 son ödeme tarihli, aylık 773,85 TL bedelli yeni bir kayıt oluşturuldu. Bu yeni belgede ise ödeme görünmüyor ve “İlişkili İşlem Bulunamadı” ifadesi yer alıyor.
Benim itirazım firmanın zam yapmasına değil. Sorun, ödemesi alınmış hizmete rağmen hizmetin sürdürülememesi, süreç hakkında çelişkili açıklamalar yapılması ve çözüm olarak çok daha yüksek fiyatlı yeni paketin sunulmasıdır. Bu nedenle benzer hizmet alacak kişilerin yalnızca fiyat ve donanıma değil; son ödeme tarihi, işlem tarihi, askıya alma-silme prosedürü ve destek kayıtlarının tutarlılığına da mutlaka bakmasını tavsiye ederim.

Bu bir karalama veya kötü gösterme çabası değildir, tarafsız bir şekilde olanı ifade ediyorum. Fatura son ödeme tarihi 27 Mart iken kimse bana 10 gündür ödememişsiniz askıya aldık diyemez. Bu hoş bir davranış değil diye düşünüyorum....

Merak edenler için fatura linki:
1- https://drive.google.com/file/d/1qu-...usp=share_link

Saygılarımla...