Sakuragi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Avukatlık bir şey yok. Sigortaya gidip günümü doldurdum. Tazminat için belge istiyorum dersen büyük ihtimalle yardımcı olurlar.

Belgeyi zaten çalıştığın şirkete teslim ediyorsun. Onlarda çıkış ile ilgili prosüdürü uygularlar burada sizin dikkat etmeniz gereken husus. İstifa dilekçesinde (rızamla çıktım ibaresi olmaması)
Hocam cevabınız için teşekkürler. Bu zaten rızamla istediğim ve haklarımı alarak çıkış yapacağım bir şey, neden rızamlar çıktım ibaresi olmaması lazım. Yaşadığınız bir tecrübe var mı?

HeavenGarden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
SGK'dan belge alıp çalıştığınız kuruma sunmanız önemli. Tabi firmanın ayrılanlara yaklaşımı da önemli. Belgeyi almadıklarını iddia etmeleri ihtimaline karşı taleplerinizi içeren istifa dilekçenizle birlikte noterden bu belgeyi işyerinize göndermeniz ileride ispat edebilmek açısından faydanıza olacaktır.
Hocam bu konuda benim aklıma takılanlar arasındaydı. Noter ile olayı büyütmeden mail ile önce yazılı bilgilendirme ve ilgili yazı ve istifayı iletip, sonra asıllarını elden teslim etmeyi düşünüyordum.

bani adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
öncelikle hayırlı olsun, merakımdan soruyorum, 7000 iş gününü aynı şirkette mi yoksa farklı şirketlerde mi doldunuz
%90 lık kısmı aynı şirkette hocam.

Kriptopay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benimde 4900 günü tamamlayınca kidem tazminatı esas yazısı alıp çıkma hakkım doğuyor. 4768 gün var.. son çalıştığınız yerde çalıştığınız her yıl için 1 brüt maaş hakedişi olur..
Evet hocam doğru, brüt maaş tavanı 64.948,77 TL daha yüksek maaşınız varsada bu fiyattan alabiliyorsunuz.