Insanlar kriptoya takilmaktan beyinlerini eritmisler ve gercek resmi goremiyorlar.
Bazen macro dusunmek dunyadaki gelismelere bakmak gerekiyor.
Bir ara yanlis hatirlamiyorsam bir ilk bahardi BTC 100K miydi 105K miydi neydi. Herkes 300 400K gidecek diyordu.
Sonra grafigi acip bakmistim genelde yaz aylarinda dusus yasaniyordu.
Cok basit dusundum bu insanlar cok kar ederse bunu bozar yazin cagtir catir yer diyordum.
Tabi bu da enflasyona neden olurdu. Ogun WIF gibi sitindirik coinler 4.5 dolardi en son simdi baktim 17 cent olmus

Ben ozman short acip bir miktar para kazanmistim ve o zamandan bu zmana hep dusmus.
Aslinda borsa altin gumus kripto guzel oyun araclari.
Bugun bir arkadasin mesajini okudum altin gumusun dusmesi iyi birsey neden? Adam altini bozup ev alamaz ev fiyatlari duser.
Yani aslinda bu araclar yeri geldiginde enflasyonu azaltmak icin bizi terste birakiyor.
Koru korune hicbir seye guvenmemek lazim.
Tabi macro tablo disinda konuyu acan arkadasind aha once soyledigi gibi iyi bir kasa sistemin olmasi lazim.
Coinde olsun hisse senedinde olsun hep bir risk yonetimin olmali.
Risk yonetimi yapamiyor musun en basiti sepet yap tek bir seye tum parani basma
Kriptoya parami yatircaksin tum paranla girme kriptonun karsisinda ne var altin var, altin bulundur, saglik hisse senedi, enerji hisse senedi. tarimsal emtia vs. Sepek cok onemli.
Bu sadeye az buyursun belki ama dolar bazinda dengeli buyursun ayda %5 dolar baazinda buyusen yeter zaten.
Onun disinda sadece coindeysen kaldirac aciyorsa risk yonetimi onemli.
Benim su ana kadar zamanda elde ettigim tecrube yatirim ihtiyacin olmayan parayla yapilir. Paran varsa kendini gelistir o isten para kazan, fazla paran varsada bir yatirim sepeti yap.
Insanin tum hayatinin borsa faiz kripto olmasi da cok dogrui degil bence