Ramazan sonrası canım ne yemek isterse söylüyorum şu aralar, amerikan malı fastfood zincirlerinde bir problem yok ama yine bizim yerli esnaf adamı çileden çıkarıyor.
Canım klasik sossuz, katkısız tavuk döner çekti. Yemek uygulamalarından baktım klasik geleneksel boru dürüm yazmış adam 350 TL'ye satıyor. Dedim şu işletmeyi arayayım hem içeriği öğreneyim. İşletmenin numarasını buldum, aradım. Ben klasik döner dürüm istiyorum sos falan olmayacak ancak içerisinde turşu olabilir başka birşey istemiyorum dedim. 240 gr tavuk koyarım Fiyat 500 TL olur dedi. Bende tamam dedim.
Neyse dürüm geldi. Çift lavaşa sarılmış, lavaşlar yanmış ağzıma yanık kokusu geliyor. Hem yanına patates kızartması koymuş hemde içine doldurmuş. Sosa batırmış çamur gibi yenmeyecek kadar kötü bir tadı var. İçini açtım, ne kadar döner koymuş diye 3-4 parça bir tavuk döner var. Gerisi tamamen patates kızartması, lavaş ve sostan ibaret.
Acaba anama küfür ederler diye hiç düşünmüyorlar mı? Sorsan şimdi bu şahıslar helalinden kazanıyordur. Ne standartları var, ne kalite ve ne hizmet var. Ama mekana baksan baya para harcanmış premium bir mekan ama beş kuruş etmez.
Yeminle bildiğin çamura batırılmış, çift lavaş patates kızartması yedim.