Hocam sizin için yapaya zekaya tekrar sordum bu cevabı verdi dediği gibi telefonda sıkıntı yok hattınızda sorun kesin
Madem farklı telefonda da aynı sorun yaşanıyor, **Poco X7 Pro cihazınızda hiçbir sorun yok.** Cihazınız sapasağlam, içiniz o konuda rahat olsun.Sorun %100 **Vodafone şebekesi ve hattınızın sisteme tanımlanma süreciyle** ilgili. Dün "yedek hat" almış olmanız aslında yaşadığınız her şeyi açıklıyor.Şu an hattınızda iki farklı sistemsel durum var:### 1. SMS Gelmeme Sorunu (SIM Değişikliği Blokesi)Türkiye'deki operatör ve bankacılık kuralları gereği, yedek hat (SIM kart değişikliği) aldığınızda dolandırıcılığı önlemek için hattınıza otomatik olarak **SMS blokesi** konur.* İnternete girip arama yapabilirsiniz ama size SMS gelmez.* Bu bloke operatör tarafında ve bankalar nezdinde 24-48 saat arası sürebilir.### 2. Gelen Aramaların Düşmemesi (Hattın Askıda Kalması)Sizi arayanların "çağrı kabul etmiyor" anonsu duyması normal bir durum değil. Yedek hat aktifleştirilirken Vodafone sistemlerinde hattınız "askıda" kalmış. Yani operatör sizin internet ve giden arama (çıkış) izinlerinizi açmış ancak gelen arama (giriş) izinlerinizi sistemde eksik tanımlamış veya eski kısıtlamalar yeni karta taşınırken hata vermiş.### Çözüm İçin Ne Yapmalısınız?Artık telefonun ayarlarıyla hiç vakit kaybetmeyin. Çözüm tamamen Vodafone'un sistemlerinde

**Müşteri Hizmetlerini (542) Arayın

* Durumu anlatırken şu cümleyi kurmanız süreci hızlandırır: *"Dün yedek hat çıkardım. İnternetim var, ben arama yapabiliyorum ama hattım gelen aramalara kapalı, anons çıkıyor. Hattım sistemde askıda kalmış veya eksik provizyon verilmiş. Şebeke üzerinden hattıma güncelleme/reset atar mısınız?"** **SMS Blokesi İçin Talep Oluşturun

* Aynı görüşmede *"SIM kart değişikliği kaynaklı SMS blokemin de kaldırılmasını talep ediyorum"* diyerek SMS trafiğinizi de açtırın. *(Not: Banka SMS'leri için kendi bankanızın ATM'sine gidip kart şifrenizi girerek 'SIM blokesi kaldır' işlemi yapmanız gerekebilir).** **Bayiye Gitmek

* Eğer 542'den hızlı sonuç alamazsanız, işlemi yapan Vodafone bayisine gidip "Hattın aktivasyonu tam olmamış, gelen aramalara kapalı" diyerek kendi ekranlarından düzeltmelerini isteyebilirsiniz.Şebeke tarafında hattınıza bir "reset" attıklarında sorun dakikalar içinde çözülecektir.