Merhaba hocam yapay zekaya sordum bu cevabı verdi.
Gelen aramaları ve SMS'leri alamayıp sadece internete girebilmeniz ve dışarıyı arayabilmeniz, sorunun donanımsal olmaktan çok **şebeke, yönlendirme veya yazılım (MIUI/HyperOS) ayarlarıyla** ilgili olduğunu gösteriyor.Kısıtlama şifresi menüsünde hata almanız, cihazın operatörle tam haberleşemediğini veya şebeke tarafında bir askıda kalma durumu olduğunu işaret eder. Bu sorunu çözmek için sırasıyla şu adımları deneyebiliriz:### 1. Tüm Yönlendirmeleri İptal Edin (En Yaygın Çözüm)Bazen hat arka planda kapalı bir numaraya veya telesekretere yönlendirilmiş olabilir.* Telefonunuzun arama ekranını açın.* **`##002#`** tuşlayın ve arama tuşuna basın.* Ekranda "Aktarma iptal edildi" veya "Başarılı" gibi bir uyarı görmelisiniz. Telefonu yeniden başlatıp birinden sizi aramasını isteyin.### 2. Arama Engelleme Kodunu Şebeke Üzerinden SıfırlayınTelefonun ayarlar menüsü hata veriyorsa, şebeke kodlarıyla engellemeleri kaldırmayı deneyin Arama ekranına girin.* **`#330*0000#`** (veya şifrenizi değiştirdiyseniz o şifreyi) tuşlayıp arayın. *(Not: Vodafone varsayılan engelleme şifresi genellikle 0000 veya 1111'dir).** Bu işlem hattınızdaki tüm kısıtlamaları şebeke seviyesinde sıfırlar.### 3. POCO (Xiaomi) Engelli Listesi Ayarlarını Kontrol EdinCihazın kendi güvenlik uygulaması aramaları reddediyor olabilir.* **Telefon (Arama)** uygulamasına girin.* Sağ üstteki ayarlara (veya üç noktaya) dokunun.* **Engelli Listesi (Blocklist)** bölümüne girin.* Engelli listesi açıksa geçici olarak kapatın. Ayrıca "Yabancılardan gelen aramaları engelle" gibi bir seçenek aktifse bunu devre dışı bırakın.### 4. VoLTE ve Wi-Fi Araması (VoWiFi) ÇakışmasıPoco cihazlarda Vodafone hattı yeni takıldığında VoLTE (HD Görüşme) ayarları tam oturmamış olabilir. SMS gelmemesi ve aramaların düşmemesi genellikle bu yüzdendir.* **Ayarlar > SIM Kartlar ve Mobil Ağlar > Vodafone** adımlarını izleyin.* **VoLTE kullan** seçeneği açıksa kapatın, kapalıysa açın.* Aynı şekilde **Wi-Fi araması yap** seçeneğini de geçici olarak kapatıp telefonu yeniden başlatın.### 5. Ağ Ayarlarını SıfırlayınŞebeke hatalarını ve SMS gelmeme sorununu çözmenin en etkili yollarından biridir (Bu işlem Wi-Fi şifrelerinizi ve Bluetooth cihazlarınızı unutturur, verileriniz silinmez).* **Ayarlar > Bağlantı ve Paylaşım > Wi-Fi, Mobil Ağlar ve Bluetooth'u Sıfırla** seçeneğine gidin.* Sayfanın altındaki **Ayarları Sıfırla** butonuna dokunun ve cihazı yeniden başlatın.**Önemli Bir Test * Eğer bu adımlar işe yaramazsa, sorunun telefonda mı yoksa Vodafone hattınızda mı olduğunu kesin olarak anlamak için **SIM kartınızı başka bir telefona takıp** sizi aramalarını deneyebilir misiniz?Bu adımlardan herhangi birini denedikten sonra durumun değişip değişmediğini benimle paylaşır mısınız? Ona göre farklı bir yol izleyebiliriz.
gereken bütün sorunları denedim hocam aynı sonuc farklı telefonada taktım hatta suan takılı olan kartı dün vodafone bayisinden yedek hat olarak aldım