Arkadaşlar konuyu açacak bir altforum bulamadığım için buraya yazıyorum.
Evet arkadaşlar dönüp dolaşıp en iyisinin forum gurmelerine danışmak olduğuna karar verdim. Fuzulev ve Kredi çekmek arasında kaldım son durum şöyle;
Nasipse 2-3 ay içerisinde bir ev almak istiyorum. Almak istediğim bölgedeki fiyat aralığı şu an 5.5-6 civarında. 2.5 veya 3 kredi çekmem gerekecek. Bu durumda 2 seçenekle karşılaştım:
1) Fuzulev'in sunduğu seçenek 1.5 peşinat ver, 6 ay 60 taksit öde ağustosta 5.5 finansman sağlayayım geri kalan taksitler 115 diye devam etsin. Bu seçenekte faiz yok ama risk olan şey 6 ay sonunda enflasyon ve evin fiyat değişim riski. Şimdi 5.5 olan ev ağustosta 6.5 olabilir ve bu durum bizi yaya bırakabilir.
2) Kredi seçeneği-ki muhtemelen bu seçenekten devam-bu seçeneğe göre 3 ertelemeli 3milyon çektiğimiz taktirde geri ödemesi 9m oluyor ancak daha önceki arkadaşların yazdığına göre yapılandırma vs ile belki de ilk 6 ay içerisinde 2-3 milyonu rahatça silinebiliyor. Benim merak ettiğim ise 120ay vade mi seçilmeli yoksa 60mı? Bütçem 60'ı da karşılıyor ama yapılandırma vs derken 120 ay daha mı iyi olur?
Sizin önerileriniz neler bir süredir kafam karışık ve yardımınıza ihtiyacım var açıkçası. Bu konuda tecrübeli olan arkadaşların aydınlatmasını bekliyorum.