Selamlar arkadaşlar.
Bir süredir kiralık oturduğum evde 3 aydır bitmek bilmeyen bir tadilat var.
Tadilatı firma kendisi yaptırıyor ancak sorunun nereden kaynaklandığını bulamadıkları için 3 aydır kırmadık dökmedik yer bırakmadılar.
Her geldiklerinde ise işi gücü bırakıp bu arkadaşların başında bekliyorum.
3 aydır bu böyle (su kaçağı var - evet bir kacak ölcüm cihazı getirip tespit etmek yerine olasılıkla buradadır şuradadır diye kırıp döküyorlar)
neyse konu şu.
Ev oturulacak gibi değil haliyle artık bugün köprüleri attım.
Sorum şu: Ev oturulacak halde değil başka yerde kalıyorum. Emlak şirketi üzerinden sözleşme var yani mülk sahibi emlak şirketi görünüyor... (Bunlar siteyi komple yabancı uyruklu birinden kiralamak için kiralamıs)
Normalde bu firmanın bana bir başka daire göstermesi gerekmiyor mu? (Boşta daire yok diyorlar)
Çöp olan eşyalarım var attıklarım ve yerine yenisini aldıklarım.
Kafam cok dolu toparlayamadım konuyu ama.
Olay 3 aydır tadilat var haftanın 2 günü işten izin alıp bunların başını bekliyorum. Çözüm yok artık kitledim kapıyı kimseyi de sokmadım ev harabe şu an.
Avukat bir arkadaşla görüştüm. Noterden ihtar çek dedi bu sürec boyunca ödediğin kira ve aidatı geri alır evde oturmaya devam edersin dedi.
Ev oturulmayacak durumda olduğu için başka hukuki olarak ne yapılır?
Süreç nasıl işler ve nasıl olmalı?
Bu konuda bilgisi olan veya avukat olup bunu üstlenecek arkadaş varsa onu da görüşmek isterim.
Çıkıp başka yerede taşınabilirim ama mağduriyetimi tazmin etmeden (cünkü zerre ilgilenmiyorlar) de çıkmak istemiyorum.