Evet hocam kesinlikle öyle. fakat yine kabataslak bir fiyat çıkarılabilir diye düşünüyorum.
Boya badana alçı işi apartmanı dikmekten sonraki en çok maliyetli olan kısım zaten hocam orayı kendiniz üstlenmişsiniz.
Bunu forumda değil de size tavsiyem, öneri üzerine gideceğiniz elektrikçi, kalıpçı vs hepsini bulun, kaç oda olacak, kaç daire olacak, kaç metre kare olacak, bu detaylın hepsini bir kağıda yazın.
Son da ne kadar çıktı? atıyorum 5 milyon sizin elinizde 1-2 milyno daha para kalması lazım, alçı, sıva, boya, elektrik işleri, apartmanın çevre çalışmaları en son yapılacak işler.
Elektrik malzemelerini kendiniz tedarik edin mutlaka. Elektrikçi olarak söylüyorum, hem malzemeden, hem işçilikten bir çok yerden kar ediliyor, elektrik malzemelerini kendiniz tedarik etmeniz çok iyi olacaktır, zaten 3 katlı apartman olacağından dolayı topluya geliyor alacağınız için.
doğalgaz, kombi, petek, katlı ısıtmamı olacak, merkezi mi bir ton şeyi var. tek başınıza hesap edilecek bir durum değil yani çok fazla kalem malzeme ve işçiliği var tek başınıza çok fazla zarar bile edebilirsiniz. parça parçada yapamazsınız temel atıldığı andan itibaren hemen bitmesi lazım ki cepten çıkan çok fazla olmamalı.