ByTriSLaSiS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu karşılaştırma teknik olarak hatalı çünkü paneli değil “stack”i kıyaslıyorsun.
Başlı başlına hatalı bir çıkarım yapmışsınız.
bakın directAdmin tarafında OpenLiteSpeed var,
cPanel tarafında ise web stack net değil (çoğu kurulum Apache veya farklı Nginx/Apache kombinasyonu).
300ms vs 100ms farkının ana nedeni panel değil; web server modeli + PHP handler + cache/tuning farkı. Bu yüzden “DirectAdmin 3 kat hızlı” sonucu doğru değil.
ayrıca 20$ sunucu vs 5$ sunucu diyerek performans çıkarmak çok saçma. CPU modeli/core sayısı, NVMe/SATA, network, kernel, PHP sürümü/opcache, DB ayarları aynı değilse ölçüm bağlayıcı olamaz.
WHM/DirectAdmin login testi de site performansı değildir; bu control plane testidir.
aslında sizin tecrübenize göre "OpenLiteSpeed’li stack daha iyi sonuç verdi" demek yerinde olacaktır, ayrıca OLS enterprise sürüm ücretsiz değildir, yani boşa para vermeyin demek çok garip olmuş.
genelde güvenlik için para verildiğini düşünüyorum.
bir arkadaş'ta cyberpanel yazmış acilen gözden geçirmesi gerekenler oldugunu düşünüyorum
güzel bir konuya değiniyorsunuz yanlış şekilde yaklaşıyorsunuz
aslında şuna katılıyorum insanlar farkında olmuyor yıllarca daha güzel altyapılar oldugunu bilmeden gidiyorlar.
uyarınız güzel fakat yanlış yönlendirmeli umarım aynı dili konuşmaya zorlamaz ve yapıcı eleştiri olarak algılarsınız.
Tamam