Aras21 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu dediğinizi gördükten sonra Yaşar nuri hocanın %100 selefi olduğunu düşündüm ki araştırma yapınca selefi/selefiliğe yakın birisi olduğunu gördüm yani selefi düşünceye sahip olanlar için bu durum normal.
Selefilerin tamamı zaten çoğu kandili kutlamıyor, oy verenleri tekfir ediyor, şeriata karşı tüm kanunları yok sayıyor vs.
Selefiler, çok radikaldir ama şu anda dünya genelinde İslam içerisinde aşırı derecede bir yükselişleri var. Mesela Afganistan, Suriye yönetimi tamamen selefilerin eline geçti. Türkiyede'de yükseliyorlar.
Selefiler radikal oldukları için Kuran'da görmediklerini reddeder. Selefi görüşünü benimseyen tüm hocalar zaten bunu savunur.
Ben selefiliği mantıklı bulmuyorum, aşırılık her zaman sıkıntıdır ve selefiliğe göre zaten çoğu insan dinden çıkıyor.
bununla alakalı cuma da vaaz de verildi ancak hatırlatalım
"Dinde aşırılıktan sakının. Sizden öncekileri, dinde aşırılıkları helâk etmiştir!"

Sahih ve kudsi Hadisler
Kuran-ı Kerim ayetleri
Sünneti seniyye

Bunlardan 1 tanesinin olmadığı yerde diğerleri hayat bulmamıştır.
Allah müslümanların cümlesini bu karanlığa düşmekten kurtarsın.

Bugün müslüman olduğunu iddia edenlerden bazıları, kaleminin tozu bile olamayacağı alimlerin kaleme aldığı sahih hadisleri inkar ediyorlar.
Emir buhari hazretleri, peygamberimizin soyundan bir seyyid dir. Buhara da dünyaya geldiğinden asıl adı "Muhammed Buhari".

Öyle alimler, öyle müslümanlar vardır ki bir hadis zikredildiğinde doğruluğuna şüphe duymazlar.
https://www.islamveihsan.com/hadis-c...-nelerdir.html

Sahih olmayan hadis ise mümin'i şüpheye düşürür ve araştırmasına girer. Şüphe ettiği hadisi hayatında tatbik etmez, mümkün ise paylaşmaz veya paylaşırken zayıflığını bildirir. Emin kılınmadı ise inkar da edemez.

Kendini alim ve dosdoğru sanan cinlenmiş insanların şerlerinden Allah bizleri muhafaza eylesin..

---------------------------

Kütüb-i Sitte https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCt%C3%BCb-i_Sitte
Baş tacıdır, birbirlerini doğrulayıcıdır. Öğrenme ihtiyacınız var ise doğrudan, doğru kaynaktan şaşmayın.
Tercüme sağlayanlardan Kuran-ı Kerim meali bile olsa okuduğunuzu birebir doğru olarak kabul etmeyin. Her şeyin en doğrusunu yalnız Allah bilir.

Zariyat 30.
Alıntı
Kalu kezaliki kale rabbuk innehu huvel hakimul alim
Misafir melekler: «Evet bu böyledir. Rabbin böyle buyurdu. Gerçekten O hüküm ve hikmet sahibidir. Herşeyi hakkıyla bilir.» dediler.
Araştırın, karşılaştırın, doğrulayın. Soruşturun. Kendinizi, kendi ayaklarınız ile karanlığa götürmeyin.