Ben bizzat üretim yapmadım ancak geçmişte üretim yapan iki kişiyi tanıyorum. Her ikisi de farklı sebeplerle bu işi bırakmak zorunda kaldı.

Bunlardan biri yaklaşık 500 metrekarelik kapalı bir bodrum katında üretime başladı. Metal raf sistemleri kurdu ve ortam koşullarını sağlamak için salon tipi üç klima kullandı. Üretimi, bakımı ve ilaçlama gibi işlemleri tek başına yürüttü. Ancak ürettiği mantarları, sebze ve meyve halindeki simsarlara sattığında, satışların çoğu vadeli oldu. Alıcıların önemli bir kısmı borcunu zamanında ödemedi, hatta hiç ödemeyenler oldu. Perakende satabildiği kadarıyla işi 1 yıl kadar yürütebildi. Bu durum ciddi maddi sıkıntılara yol açtı ve sonunda üretimi bırakmak zorunda kaldı.

Diğer kişi ise ortalama 100 metrekarelik kapalı bir alanda üretime başladı. Ürünlerini peşin paraya bir alıcı vardı gelip alıp gidiyordu düzenli olarak, bu şekilde sattığı için yaklaşık 3 yıl boyunca bu işi sorunsuz götürdü. Ancak daha sonra bir dönem temin ettiği kompostun bozuk çıkması nedeniyle üretimde sorun yaşadı. Mantarlar yeterli şekilde üreyemedi ve üretim tamamen durdu. Yaşanan bu aksaklık sonucunda mantarları devamlı alan kişi başka birinden temin etmeye başladı. Yeni kompost getirtip üretmeye devam etti, işten izin alıp pazarlara çıkıp perakende satmaya çalıştı galiba randıman alamadı oda bıraktı.