ProxyLicense adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Net bir bilgi vereyim size, o hat daha önce hangi cihazlara takılmış ise ayrıca parantez içinde belirteyim: (MODEM - BAZ İSTASYONU - AKILLI GEÇİŞ SİSTEMLERİ) yakınından geçmiş veya bağlanmış ise tarih saat alıyor ve o bölgeden kamera ile tespit edilebilir. Siber suçlarda imkansızmış gibi bulunulma yöntemlerinden birisi budur.
Yani o salak kim ise yakalanması zor değil, sadece bu işlere bakan birimler çok kısıtlı sayıda ve Konya, Erzurum ve Ankara illerimizdeydi en son. Bilmiyorum son 2 yılda belki personel arttırımı olmuştur ama şöyle de belirteyim. Bir kişiyi arıyorsunuz ve daha önce satın aldığı bir telefonu o telefona takılmış hatları o hatlar hangi cihazlara takılmış ise daha sonra hatsız olsalar bile sinyal aldığı anda tespit edebiliyorlar. Yani gitsin kendini bir yerden atsın daha iyi. En az 5 yıl, mükerrer suç var 3/2 yatarı var. Çoğu ceza yasalarından faydalanamaz ve etkin pişmanlık geri ödeme yapsa dahi yok. en az 22 yıl alırı var görünen kadar indirimli olarak. Parayı geçtim şikayetçi olun.
dostum geçen bana bir telefon geldi 2023 ylında adına kayıtlı internet hattının ip adresi ile ... işlemler yapılmış gel ifade ver dediler. aradan 3 sene geçmiş ama yinede adamlar aramış taramış bulmuş. hoş konunun benle alakası olmasada şimdi yurt dışından kalkıp taa türkiyeye ifade vermeye gidicem ama hiç gocunmuyorum çakallar eninde sonunda yakalanıyor . şunu demek istiyorum belki bugün değil ama yarın mutlaka zıplatıcaklar. )