Hayırlı akşamlar hocam. 3 ay boyunca Citroen C4 1.6 e-HDi Confort dizel kullandım. Araç siyah renk ve 180 bin km'de aldım sadece bagaj kapağı değişmişti onun dışında hata boya değişen yoktu. Dış görünüş ve iç kokpit olarak fiyatına göre gayet güzel bir araç, fakat şanzımanı bence başarısız. Yarı otomatik olduğu için vites geçişleri, özellikle 1'den 2'ye geçerken çok hissediliyor ve sarsıyor. Tabii aracın yaşını ve kilometresini de göz önünde bulundurmak lazım, sonuçta sıfır araç değil. Zamanla alışıyorsunuz; eğer manuel kullanmaya alışıksanız bu geçişler sizi çok rahatsız etmeyebilir. Ancak ben sırf bu vites geçişlerini hissettirdiği için aracı 2 ay önce, 192 bin km civarındayken sattım. Sizin bulduğunuz araç belki daha temizdir ama Citroen C4 almayı düşünüyorsanız vites geçişlerini mutlaka hissedeceksiniz.
Evet,bu robotize şanzımanların tamamında olan bir durummuş okuduğum ve izlediğime göre,ilk arabamız olacak daha önce araba tecrübemiz yok sizce bu bizim için bir sorun olur mu ? bu şanzıman ile alıştığımızı varsayarsak problem yaşarmıyız.
Mcp robotize manuelinden uzak durun. Motor iyi fakat şanzıman ile uğraşmayın. Eat6 bulabilirseniz o olur ama baş ağrıtmaz tam otomatik tork konventörlü. Yeni nesil tüm psada da yeni versiyonu EAT8 kullanılıyor. Genel olarak sorunsuz
EAT6 şanzımanlı versiyonları 2015 sonrası modellerde var hocam ancak hem bütçemizi aşıyor hemde exclusive pakette olan donanımlar bu şanzıman olan araç versiyonlarında yok maalesef.
Genel olarak robotize şanzımanlara karşı bir önyargı var ancak ben düzgün bakımla bir sorun yaratacağını sanmıyorum kullanım anındaki rahatsızlık dışında.