Konu firmayı karalama konusu olmuş, bilgisizliklerinizi firmaya itmişsiniz biraz.
"Üstelik cPanel aldığım domain:2083 üzerinden değil, firmanın domain'i üzerinden çalışıyor ama yine de erişemiyorum."
Değiştirdiğiniz nameserverlar oturmazsa domain:2083 erişimi yapamazsınız. NS adresleriniz oturana kadar işlem yapmaya devam edebilin diye firma kendi domainleri üzerinden erişim yetkisi verir size. Mesajınız açıklamalarla dolu en incesini seçtim size.
Hatayı kendinizde arayın biraz.
Kendi hatalarım tabii ki olabilir ama konya oluşturduğum mesajda da göreceğin üzere ekip hatasını kabul ediyor. Ama ben yine de kendimde arayarak araştırma yaptım ve yetinmeyip ücretli yapay zeka araçlarına sorular sordum.
Sıfırdan kurulan bir hosting ve domain'e erişememek konusunda nasıl bir hata yapabilirim ki? Kurulumu ben yapmadım.
Sizin eleştirdiğiniz konuya gelecek olursak, okuduklarınızı anlamadığınız için bu yanıtı verdiğinizi, art niyetli olmadığınızı düşünüyorum.
"domain:2083 üzerinden değil, firmanın domain'i üzerinden çalışıyor ama yine de erişemiyorum" firmanın sağladığı sunucuya erişmekle DNS ya da nameserver kayıtlarının bir alakası yok, bu kayıtlar domain.com.tr:2083 için geçerli olur, sunucu.atakdomain.com:2083 gibi bir adreste benim nameserver ve DNS kaydımın ne önemi var? Giriş yaparsın, tüm ayarlarını yapabilirsin, siteye erişip erişememek durumu bu andan sonra DNS ya da nameserver ile alakalı olur.
düzenleme: dediğin gibi bir durum söz konusu olsa, benim DNS ayarlarım yüzünden tüm atakdomain müşterileri sitelerine erişimi kaybederdi, bu ne kadar mantıklı geliyor size?