Selamun aleyküm arkadaşlar.
Mezun 3 olarak bu sene de YKS'ye hazırlanmaya "çalışıyorum". Ders çalışmam gerektiğini, çalışırsam ve başarırsam ne gibi güzelliklerle karşılacağımı, çalışmazsam canımın nasıl sıkılacağını, moralimin nasıl bozulacağını biliyorum. Ama içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Az önce ders videosu açtım biraz izledim. Canım sıkıldı, odağım dağıldı ve videoyu kapattım. Şuan boş boş geziyorum internette. Ders çalışırken canım sıkılıyor diye dersi bırakıyorum, bu sefer de boş boş gezerken yine canım sıkılıyor. Sabah erken kalkmak istiyorum, bir türlü başaramıyorum. Gözümü açıyorum tekrar kapatıyorum. Sadece ders olarak düşünmeyin, bir şeyi yapma isteğim yok, içimden bir şey yapmak gelmiyor. Üstümde hep bir yorgunluk, halsizlik, isteksizlik var. Bu durumu yaşayan var mı? Yok mu bir çözümü veya önerisi olan?
Yalnız değilsin, bunu yaşayan çok insan var. Bu bir tembellik değil; uzun zamandır üst üste gelen baskı, yorgunluk ve hayal kırıklığı insanın içini boşaltabiliyor. Şu an hiçbir şey yapmak istememen çok anlaşılır. Kendini zorlamak yerine küçücük adımlarla denemek bazen daha iyi oluyor, 1015 dakika bile yeter. Eğer bu halsizlik ve isteksizlik hayatının geneline yayılıyorsa, birileriyle konuşmak (rehber öğretmen ya da bir psikolog) gerçekten yardımcı olabilir. Bu hisler geçici, hep böyle kalmayacak.