Merhabalar,
Ekim ayında bir program satın aldım r10.net üzerinden. Satın almadan önce arkadaşa genel masraflarımız neler diye sormuştuk. Program tek seferlik ödeme, proxy de 2500 ₺ lik ödeme ile kullanabileceğimizi belirtti. Bir de sunucuya kurarsak o masraf olacağını. Yani sabit giderimiz aylık 2500 ₺ proxy ve sunucu ücreti diye öğrendim.
Proxy bir firmadan sınırsız şekilde 2500 ₺ ye satın aldık. İlk günden beri proxy kb cinsinden hız veriyor ki aşırı yavaş. Yani kullanmanız mümkün değil. Proxy olmadan da program çalışmıyor yani çalışamıyor.
Arkadaşa ilk günden beri sürekli nasıl yapmalıyız, nasıl çözüm üretebiliriz vs diye sordum ama bekleyin akışına bırakın kendi yapacaktır, sabredin gibisinden dedi.
1 ekimde satın aldığım proxyi 3 ekimde bari proxy kullanamıyoruz diyip hizmetin iptalini istedim sağolsun firma iptal etti.
Bekledim ara ara firmaya yine sordum sınırsız proxy hız sorunu düzelir mi diye düzelirse yine kullanayım diye ama düzelmedi sürekli yavaş, firma yetkilisi arkadaş da düzelmedi diye sürekli belirtti. En son kullanamıyoruz artık 10 gün geçmiş diye programı satan arkadaştan ne yapabiliriz dedim günlük 500-1000 ₺ ye gelecek şekilde proxyler var onları hizmeti kullanmak istiyorsanız satın almalısınıza getirdi. Aylık 20-30 K proxy para ödemek gerekiyor. Başta sabit 2500 ₺ yeterliydi. Programı yazan arkadaş da da sorun yok gibi gözüküyor burada ama ben hizmeti taahhüt ettiği aylık masraflar ile alamıyorum. Benim aylık sabit giderim 2500 ₺ dedi. Ama 2500 ₺ ye program çalışmıyor, programı kullanamıyorum. 10.000 ₺ ye satın aldığım program çöp yani. Üzerinde 10 yıl emek verilen program olsa dahi proxy olmayınca işe yaramaz. Ne programı kullanabildim ne de verim alabildim. Arkadaşa usülüne uygun iade teklif ettim ama yok dedi. Ama kullanamıyorum diyorum biz proxy satmıyoruz diyor. Bu durumda çöpe giden para gibi gördüm. Arkadaş hakkında şikayet konusu açabiliyor muyum? Sözde programın iadesi olmayacağını konu da yazmış ama çalışmıyor? Yani konuda yazmak yeterli oluyor mu iade almamak için. Söylenilen vaad lerin hiç birini alamadım. Bu arkadaş gereksiz - trade atıyor bide sürekli bana. Bu arkadaş hakkında şikayet konusu açabiliyor muyuz? 14 gün içinde iade almak zorunda mı arkadaş ? Yoksa program vermiş satıcı ben kopyalamış olabilirim diye iade almayabilir mi?
Teşekkürler.