muskmedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar
Nutraxin Magnezyum Kullanan var mı?
Önerir misiniz?
Merhaba hocam,

Magnezyum vücudumuz için en elzem minerallerin başında gelir, vücudumuzda yüzlerce fonksiyonda kullanılır.

Magnezyum bileşikleri (formları) vardır, hepsi farklı amaca hizmet eder.

Magnezyum Malat, enerji verir ve daha çok kaslarda işe yarar. Spor yapanlar için olmazsa olmaz denilebilir. Gündüz kullanılırsa maksimum etki alınır.
Magnezyum Sitrat, mideye daha çok etki eder ama bazı insanlarda müsilimsi etki yapar, sıkça tuvalete götürür. Ben de böyle etki yaptığı için bu formu kullanmam mesela.
Magnezyum Bisglisinat, beyin ve sinir sisteminde etkilidir, anksiyete ve uyku kalitesini artırma gibi durumlarda çok işe yarar. Gece uyumadan 2 saat önce kullanımı idealdir.
Magnezyum Taurat, kalp üzerinde etkili formdur, kan basıncı ve kan şekeri üzerinde olumlu etkileri olur. Gece uyumadan önce kullanımı idealdir.
Magnezyum L-Treonat, patentli üretilmiş bir formdur ve kan-beyin bariyerini aşarak odaklanmada olumlu etki, hafızayı güçlendirme gibi etkileri bulunur. Gece ya da gündüz fark etmez.

Bunlar dışında şöyle bir durum da var. Misal aldığınız magnezyum takviyesi 1000 mg olması önemli değil, önemli olan elemental magnezyum miktarlarıdır.
Kimi formda 100 mg'da 70 mg emilebilir (elemental) olabilirken, kimisinde bu oran 20 mg olabilir. Magnezyumun genel mg miktarından ziyade elemental miktarını baz alın.
Ortalama bir yetişkin erkeğin günlük olarak 420 mg elemental magnezyuma, yetişkin bir kadının ise 350 mg elemental magnezyuma ihtiyacı vardır.
Sizin sorduğunuz ürün ise gördüğüm kadarıyla 125 mg toplam elemental magnezyum içeriyor.

Ben şahsen zamanında çok araştırdım ve Venatura ile Orzax Ocean marka magnezyum takviyelerini kullanıyorum, siz de ihtiyacınıza göre magnezyum formunu bu markaların ürünlerinden bakarak kullanabilirsiniz.