Merhabalar,
Forumda bundan 6 yıl önce
İngilizce Genel Blog Denemesi (Hedef -> Aylık 500 USD) adında bir konu açmıştım.
Uzun zaman sonra şimdi yeni bir projeye başlıyorum.
Projede kendi geliştirdiğim özel CMS Sistemi kullanıyorum: CMS adı:
jekcms
14 farklı demo sitesini WordPress'den jekcms'ye taşıdım.
* Bu kısım 6.6.2026 da güncellendi jekcms Neler Vadediyor ?
- jekcms ilk kurulurken; kurulum sihirbazı ile sıfırdan bir site veya WordPress'den jekcms'ye geçiş yapılabiliyor. Geçişte yazılar, sayfalar, kategoriler, görseller ve yazar profilleri otomatik taşınıyor.
- Bir çok farklı tema arasından, sitenin kategorisine göre bir tema seçilebiliyor.
- SEO için ayrı ayrı eklenti kurmaya gerek yok; tek bir gelişmiş SEO eklentisinde her şey toplanıyor:
- İç linklemeyi otomatik yapıyor (anchor text'e göre, her içerikten birkaç iç link).
- Bozuk dış linkleri tarıyor, 404 olanları haftalık raporluyor.
- Görsellerin alt-text'ini otomatik dolduruyor (görsel SEO).
- Eski içeriklerdeki yanlış başlık (H1H6) kodlamasını düzeltiyor.
- İçerik optimizasyonu: eski yazılarda kelimeleri eş anlamlılarıyla güncelleyip Google'a "güncel içerik" sinyali veriyor; değiştirilme tarihi SERP'e doğru yansıyor.
- Slug onarımı yapıyor.
- Tekil post görünümünde; AI (Gemini) ile içerik analizi yapıp puanlıyor, eksikleri söylüyor.
- Sitemap, Schema.org işaretleme (Article, FAQ, Recipe, LocalBusiness gibi 13 tip), meta etiketleri, Open Graph ve Google snippet testi.
- Otomatik sosyal medya paylaşımı: içerik yayınlanınca Pinterest (öncelikli, özel başlık + board + hazır pin görseliyle), ayrıca Bluesky, Mastodon ve Telegram'a otomatik düşüyor. Toplam 13 sosyal medya hesabına otomatik paylaşım yapılıyor.
- Otomatik arama motoru / yayıncı bildirimi: yayında IndexNow ile Bing, Yandex, Naver, Seznam'a anında URL gönderiyor; WebSub ile anlık ping atıyor. Amaç içeriğin günlerce beklemeden indekslenmesi.
- Google entegrasyonu: Search Console (performans + index hataları + URL gönderme), GA4 trafik ve AdSense kazançları tek panelde, tek OAuth. GA4/AdSense kodlarını siteye otomatik ekliyor.
- İçerik üretimi: başlığı, kategoriyi ve zamanlamayı veriyorum; JSON veya n8n ile yüzlerce içerik takvime göre hatasız yayınlanıyor.
- Görseller otomatik AVIF/WebP'ye çevriliyor, sayfalar hızlı açılıyor.
- Yedekleme zamanlanmış, Google Drive'a da alıyor, tek tıkla geri yükleniyor.
- Güvenlik tarafında WAF, dosya bütünlüğü izleme, 2FA, CSRF ve hız sınırlama çekirdekte.
- Güncelleme serverı var; kodda veya temada bir iyileştirme yapınca tüm siteler güncellemeyi imzalı şekilde otomatik alıyor.
- Modern dashboard, koyu/açık tema, TR/EN dil desteği; lisanslama, müşteri paneli ve destek sistemi de kurulu.
- Aylık abonelik yok.
Amaç:
SEO, Hız, Tasarım ve Güvenlik açılarından sorunsuz; All in One global bir CMS oluşturmak.
Şuan alfa testlerine devam ediyorum. Ürünleştirme çalışmaları devam ediyor. fikir olarak katkıda bulunacak arkadaşlar konu altından veya DM üzerinden iletişime geçebilir.
-----------------------------------------------------------------------------
Güncelleme : 14.01.2026
- jekcms'e 4 blog eklendi. Şuan 4 blog otomatik günlük içerik üretiyor. Pinterest paylaşımı yapıyor. Sorunsuz çalışıyor. CMS sisteminde güvenlik ve optimizasyon düzenlemeleri yapıldı. Amaç; tüm blog sitelerimi WordPress den, yeni CMS'e taşımak ve otomatik günlük içerik oluşturulmasını sağlamak. Güncelleme serverı da var, yani kodda veya native temalarda iyileştirme yapınca, diğer sitelerin bu güncellemelerini almalarını sağlamak.
Güncelleme : 18.01.2026
- jekcms'e 4 site daha ekledim. 8 site şuan site başına günde 2-4 arası içerik üretiyor. Sitelerden 2'si Adsense onayı alamamıştı. 2 hafta düzenli içerik ürettikten sonra tekrar Adsense onayını göndereceğim. Gelecek hafta 4 site daha dahil edeceğim otomasyona.
- jekcms'de; başlıkları verip, zamanlama ve kategoriyi belirliyorum. n8n'de 2.5k üzeri içerikler, featured image ile sorunsuz yayınlanıyor. 12 farklı tema var. Sitenin kategorisine göre tema seçiliyor. Sitelerden bazıları Pinterest'te de paylaşım yapıyor. Make kullanılmayan sitelerde Pin'ler Saved boardına atılıyor. N8n'de Pinterest apisi ile çalışınca böyle oluyor. Zaman bulamadığım için bunu yapan workflowları henüz değiştirmedim. Saved olunca görüntülenme almıyor pinler.
Güncelleme : 02.02.2026
Bazı sorunlar nedeniyle güncelleme geçememiştim. 2 haftadır olanlar:
- jekcms'de sisteminde şuan 10 site var. İçerikler temiz bir şekilde yayınlanıyor.
- jekcms marketing sitesinde; İngilizce ve Türkçe frontend sayfaları oluşturuldu. Satışa yönelik müşteri paneli, destek sistemi, lisanslama ve update sistemi kuruldu.
Güncelleme : 17.02.2026
Geçtiğimiz günlerde Hostinger'in serverındaki sorunlar nedeniyle siteler 3 güne yakın kapalı kaldı. Bu nedenle işer biraz aksadı. Şimdi 2 haftanın ardından güncelleme geçme zamanı:
- jekcms'de site sayısı 12.
- 3 site RSS'den niche alanlarına göre, İngilizce sitelerdeki bilgileri alıp, Türkçeleştiriyor. Başka bir AI agent özgünleştiriyor. Çok güzel içerikler yayınlanıyor.
- CMS sistemine yeni eklentiler yapıldı. Bazı eklentiler:
* İç linkleme yapan eklenti yayına alındı. İçeriklerden iç linkleme yapıyor 5 farklı iç linke.
* Eski içeriklerde kelime eş anlamlılarına güncelleme yapıyor. Google'a güncel sinyali vermek için.
* Wordpress elementordan çekilen içeriklerde kalan kodlar temizleniyor.
* Görsel SEO optimizasyonu yapılıyor
* Eski içerikler yanlış Header kodlaması yapılmışsa bunlar düzeltiliyor.
- Günün güzel haberi ise Adsense'den geldi. CMS sisteminden içerik yayınladığım sitem Adsense onayı aldı. Sırada bekleyen 3 site daha var. Onlarında da yakın zamanda onaylarını bekliyorum. Eğer onlarda onay alırsa, farklı Gmail hesapları ile 5 site daha açacağım.
Güncelleme : 18.04.2026
Çok uzun zamandır güncelleme yapamadım. Özet geçiyorum:
jekcms'de köşe taşı bir çok güncelleme yapıldı. CMS detaylı özellikleri;
1. Yeni modern editör kodlandı. Kullanımı kolay ve tam kapsamlı editör. Kelime ve karakter sayısını hatasız gösteriyor.
2. Gelimiş SEO analizi yapan eklenti sağ sidebarda. Yanında AI ile içerik analizi yapan araç var. İçeriğin mükemmel olması için tavsieye veriyor. Gemini API'si ile entegre çalışıyor.
3. Yapılandırılmış Veri seçici, Google snippet ile test, open graph ve meta ayarları hepsi sorunsuz çalışıyor.
4. n8n de problemler yaşanabiliyor. Bu nedenle içerikler artık JSON formatında import ediyorum. Yüzlerce içerik takvime göre günlük olarak hatasız yayınlanıyor.
5. CMS genel SEO eklentisi daha da geliştirildi. SEO genel bakış, İçerik SEO düzenlemeleri, Görsel SEO, Başlık, Site ayarları, indeklseme. Hepsi tek eklenti üzerinden.
6. İç linkleme için ayrı bir eklenti var. Ayrıca dış linkler 404 olursa haftalık raporlama yapılıyor.
7. İçerik Optimize eklentisi var. Eski tarihleri yazılarda eş anlamlı sözcüklerle değiştirilme yapılıyor. İçeriğin güncel olduğuna dair sinyal vermek için. Değiştirilme tarihleri hatasız SERP'de yer alıyor.
8. Modern Dashboard , koyu açık tema, en tr dil desteği, Google Drive yedek alma ve daha bir çok özellik eklendi.
Güncelleme: 05.08.2026
- jekcms'de çok fazla geliştirme yapıldı. Eklentiler ve v1'den kalan çok fazla hata düzeltildi. Şimdiye kadar 100'ün üzerinde versiyon yayınlandı ve yayınlanmaya devam ediliyor. Güvenlik, SEO, Hız, Performans konularında çok detaylı geliştirmeler yapıldı. Halen temalarda kozmetik sorunlar olsa da, içime gerçekten sinen, altyapısı güçlü, lisans doğrulaması ve güncelleme yapısı sorunsuz çalışan bir CMS oluşturdum.
- Bugün gelinen noktada; jekcms artık hazır ve marka başvurusu yapılan ticari bir ürün.
- Geri dönüşleri ve eleştirileri de göz önüne alarak ücretsiz bir sürüm oluşturdum. 1 ücretsiz + 4 farklı ücretli lisans paketi mevcut. jekcms.com adresinden, üyelik açabilir ve ücretsiz lisans tanımlatabilirsiniz.
- Mevcut WordPress'den jekcms'e geçmek ise oldukça basit.
jekcms Migrator WordPress eklentisi ile; tüm yazılarınızı, sayfalarınızı, yazarlarınızı, görsellerinizi ve SEO eklenti ayarlarınızı jekcms'e geçirebilirsiniz.
- Yakında foruma satış konusu açmayı planlıyorum.
- jekcms hakkında detaylı bilgi almak için
YouTube kanalındaki videoları izleyebilirsiniz. Tanıtım, kurulum ve ilk ayarlar videoları mevcut şimdilik. Sık sık video yayınlamayı planlıyorum.
- Bu konuyu takip edenlere özel olarak, hem feedback toplamak hem de referans olunması adına
4 adet Personal lisans tanımlayacağım. Personal lisans almak isteyenler;
Telegram grubundan bana yazabilirler.