İletişim Fakültesi mezunuyum; medya okuryazarlığı ve kamuoyu algısı üzerine eğitim aldım.
Bu yüzden olayları kulaktan dolma anlatılarla değil, bağlamıyla değerlendiriyorum.
AI ile yazdırıyorsun demek, cevaba cevap veremeyenin sığındığı en kolay laf. Konuyu dağıtıyor.
Ben burada duygu değil olay konuşuyorum.
Dilek Özçelik meselesinde anlatılan şeyle gerçek aynı değil. O görüntülerden sonra ilaçları temin ediliyor, tedavi devam ediyor. Vefatı ilaç bulamadığı için değil, kanserin seyri nedeniyle. Bu bilgiyi söylemek, ülkede kimse mağdur olmuyor demek değil.
Soğuktan ölen insanlar da var, SMAlı çocuklar da var; bunlar ayrı ayrı ve çok ağır meseleler. Ama bunları alıp her olayı aynı hikâyeye bağlamak gerçeği büyütmek değil, bozmak oluyor. Vicdan, yanlış bilgiyle savunulmaz.
AI falan değil; sadece kulaktan dolma anlatı yerine ne olduğunu söylüyorum. İtirazın varsa olaya itiraz et, lafın şekline değil.
Olaya da zaten itiraz ettim ben ilaç alamayıp ölen birini görmedim demek vicdansızlık. Bir olay sizin dediğiniz gibi yanlış ise bin tane doğru olay var görmek isteyenler için. İlk mesajınız da pek bir imla kuralına dikkat etmediğinizden dolayı ai dedim. Konunun da tartışmaya dönmesini istemiyorum özetle cevabınız doğru olsa bile ben bu ülkede ilaç bulamayıp ölen görmedim demek vicdansızlıktır. Büyük ihtimalle uçağın Katar tarafından karşılandığı bilgisi de doğru, bu durumda gerekli haber ajanslarının bununla birlikte açıklaması gerekir ki kimse böyle yanlış düşünmesin.