bak arkadaş da detaylıca yazmış. daha detaylı isterseniz açıp okuyun bi zahmet hazıra konmayın. dediği gibi gerçekten bunu kötüye kullananlar olabilir ama gayet yerinde bir kanun benim için de.
en basitinden bi örnek verelim, trafikte tartıştın biriyle, sana ana avrat sövdü. sende haliyle dayanamadın bi yumruk attın. adam gitti darp raporu aldı ve sen basit yaralamadan ceza yedin. normalde bunun yatarı yok, ama mahkeme uzuyor uzuyor ve süreç uzadığı için hiç yoktan yatıyorsun. ve süreç uzadıkça cezan yatar'a dönüşüyor. işte bu tarz şeyleri kapsıyor bu kanun. öldürmeyi geç, bıçakla yaralamaydı, öldürmeye teşebbüstü, tecavüz, istismar vs bunlar kapsam dışı.
mevcut yönetimi beğenmeyebilirsiniz, ekonomiyi beğenmeyebilirsiniz ki hiç birimiz beğenmiyoruz. ama kanunları, beğenmediğimiz bir iktidar yapıyor diye hemen kötü olarak algılamayalım.
Yani dostum boş anlatılan her şeye inanmamak senin için geçerliymiş bizzat şahit olduğum adam öldürmekten cezası onaylanan 20 yıldan fazla yatarı olan yakın komşumun oğlu bu hafta çıktı. 8 sene falan yattı, yine yakınen tanıdıklarımdan da çevresind benzer suçlardan ya da uyuşturucu satışından çıkanları duyuyorum. Demek ki bahsettiğin gibi mahkeme vs değil olay