Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
Karbüratörlü hocam hava ayarı yüzünden mi olur diyorsunuz dışarısı soğuk sıcak ondan çatlıyor sanırım
Emisyon farkı var hocam, bazılar keko işi diyorda ben hobi amaçlı cg topluyorum bir şeyleri söküp takmak hoşuma gidiyor uğraşmak. Yani motoru vidasına kadar söküp geri topluyorum edindiğim deneyimlerime göre bahsettiğiniz durum bundan kaynaklı gibi duruyor. Tabi bir ustaya göstermenizde fayda var, şimdi usta da önemli yükseltilmiş CC olduğunu söylüyorsunuz ama çoğu usta tokatçı oluyor amiyane tabirle. CC yükseltme diye elektronik bazlı bazı scooterlarda limitör var bunun iptalini yapıyorlar sadece. Bu gerçek bi CC artışı değil, Gerçekten bir CC artışı sağlanıyorsa iç mekanik kelle motor dediğimiz kısım komple değişiyor. Piston, krank, eksantrik hepsi hedeflenen CC piston çapına göre parçanalar alınıp uyumlanması için rektefiye yapılır. Bu süreç zarfında da motorun rodaj aşamasında hava, sübap ayarları sürekli değişken olur. Motoru devirli kullanmak gerekir ilk 500km motor çok yüklenmemelisiniz. 500km tamamlandığında yağ değişimi yapılıp 1000km'ye kadar biraz deviri tokmaklayabilirsiniz fakat çok yüklenmemek kaydı ile piston'u silindir gömleğini elinize alabilirsiniz

1000km'den sonra 1 defa daha yağ değişimi yapıp artık biraz daha yüksek devirli kullanmaya başlayabilirsiniz bu aşamaya kadar bir sorun yaşamadıysanız bundan sonra da kolay kolay yaşamazsınız.
İlk toplanan motor 1-2 hafta boyunca geç/zor çalışır düzensiz rölanti dalgalanması olur bu motorun parçalarının birbirini yemesi ve alışma süresinden kaynaklı yapılan sübap ve hava ayarı sürekli kaçar/bozulur. 1 hafta sonunda tekrar hava/sübap ayarlarına kontrol ettirebilirsiniz.