Selamlar, öncelikle hayırlı olsun.
Bu proje için yazılım tarafında deneyimli kişiler var ise, final çıktısı çok iyi olacaktır. Tavsiyem; browser, steam, mobil olarak tüm platformlarda yayınlamanız.

Projeyi online yapıyorsunuz olarak baz alıyorum ;

Oyunda, her oyuncunun bir mekanı vardır. Bu mekanı geliştirebiliriz (Clash of clans belediye binası gibi düşünün), mekanın etrafında ki üretim alanlarını açabiliriz. (Silah üretimi, satışından gelir vb.)
  • Oyuncu oyuna nasıl başlıyor, amacı ne?
+ Seviye 1 mafya olarak oyuna başlarız. Oyunda bir harita mevcuttur. Bu harita da bulunduğumuz konum, diğer oyuncular gözükür. Haritanın belirli bölümlerinde güç makamları mevcuttur. Bu kısımda Game Of Thrones dizisinde ki mantığı hayal edebiliriz. Amaç, güç makamlarını ele geçirmek ve en güçlü aileyi kurmak.

• Mafya / aile (klan) sistemi nasıl olmalı?
+ Oyuncu, bir aileye katılabilir veya kendi ailesini oluşturabilir. Her oyuncu, kendisine 5 kişi bağlayabilir. Bu şekilde bir aile ağacı oluşur.

• Aile içi roller, yetkiler, aileler arası olaylar
+ Tier bazlı sıralama mevcut. Bunun dışında, aileye ait güç makamlarında yetkilendirmeler-roller mevcuttur.

• Seviye – rütbe sistemi
+ Göreve katılma, iş yapma gibi olaylar sayesinde tecrübe kazanılır ve seviye atlanır. Rütbe sistemi eklenebilir, her belirli seviyede yeni bir rütbe kazanılır ve bunun bonusları olur.

• Oyun içi ekonomi
+ Çok geniş bir konu, detaylı planlamak lazım.

• Gerçek para ile satılabilecek ama oyunu bozmayacak şeyler
+ Oyun içi kaynak (silah, maden, para vb.) + Kostüm (şapka, pantolon, ceket, gözlük vb.) Kostüm setleri / Bonus güçler

Mafya temasını kesinlikle RTS oyunlarında olduğu gibi bir mekanikte çıkarırsanız, uzun soluklu ve gelir açısından potansiyel bir proje ortaya çıkar.

Projenizde başarılar dilerim.