Burada en büyük problemlerin başında gelen unsur şikayetlerin dile getirildiği platformlarda. Kendim e ticaretle uğraşıyorum ve 1 müşterimiz bizden kişiye özel bir tasarım siparişi veriyor ve ürün eline geldiğinde beğenmedim iptal diyor. Öncesinde kişiye özel olduğundan iade sağlanamayacağını belirtmemize rağmen üsteliyor. Üründe kusur varsa tekrar üretip gönderelim diyoruz ona da razı gelmiyor. Dolayısıyla bu iadeyi almıyoruz. Kargo ücretlerini düşerek ürünü hediye edeceğimizi dile getiriyoruz ve ona da razı gelmiyor. Sonrasında şikayet platformunda konu açıyor durumu açıklıyoruz ve 1 yıldız veriyor. Yetmemiş gibi arkadaşlarından sahte şikayetler oluşturup hepsinden yanıt dahi vermeden 1 yıldız veriyor. Şikayetlerin hepsi sahte sipariş numarası olmasına rağmen şikayet platformu gece 1 de şikayetleri onaylıyor fakat bizim 19 aralıktan beridir attığımız sahte şikayet taleplerine cevap vermiyor. Şimdi soruyorum size bu süreç nasıl yönetilecekti ? Emek harcayarak yaptığımız müşterinin isteklerine göre hazırladığımız ve iade alsakta başkasına satamayacağımız bir ürünü göz yumarak ücret iadesi mi sağlamalıydık ?