hepsiucuzburada adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Avukata Hiçbir şekilde imza atma tahaahüd verme üzerine birşey yoksa bak dalgana ayrıca banka hesaplarına icra sorgusu yapıldığı zaman o gün ki bakiyeye el koyarlar ertesi gün hiçbir şekilde tek kuruşunu alamazlar uyap vatandaştan kontrol et para geleceği zaman avukar icra dairesi üzerinden bankalara yazı göndermişse alacak için o gün ödeme alma banka cevabı gelince uyaptan icra dairesine ödemeni al
Teşekkürler. Konuyu özetlemek gerekirse durum şu şekilde:

Aileden birinin bankalara 2.5 milyon civarında bir borcu var. Aynı zamanda ikamet ettiği evin %25 hissesi ona ait. O evde babam da yaşıyor. Kalan %25 hissesi babada, diğer %25 hissesi bende, diğer %25 hissesi diğer ablada. Ev esnaf kefaletten çekilen kredi sebebiyle ipotekli durumda.

- Ablanın bankalara olan borcu ödeme gücü yok.
- 150 bin tl civarında alacağı olan banka bana, diğer kardeşe ve babaya tebligat göndermiş. 7 gün içinde tebligata yanıt vermezsek borcu biz üstlenmiş sayılacakmışız. Bu sebeple sanırım dilekçeyle tebligata yanıt yazarak bu kişinin bizden alacağı bulunmuyor dememiz lazımmış.

Bu banka icra/haciz neyse başlatmış veya takip eden banka avukatı var sanırım. Biz bu 150 bin liralık banka borcunu ödesek, ardından esnaf kefalet borcunu da ödesek, borçlu kişinin %25 hissesinii üzerimize alamaz mıyız? Yoksa ipotek kalktığı anda diğer bankalar %25 hisseye haciz/şerh vs koyar mı hemen.

Kendisiyle bazı borçların ödenmesine karşılık %25 hisseyi bana ve diğer ablama vermesi şeklinde anlaşmıştık çünkü. Esnaf kefaletin de yarısını ödedik, kalan kısmı da tek seferde ödeyelim üzerimize alalım diye düşündük ama sorunlar olabiliyormuş bunu öğrenmek istiyorum.