Yok bu sahte aspirin benim mekanizma da iş görmez hoca, ömrünün sonuna kadar böyle kandıramam kendimi. Nihilistlikten devam biz. Freud dedemin dediği gibi bu dünyanın hiç bir cazibesi yok cekilebilir bir yanı yok ama ondanda başka bir şeyimiz yok. Sırf bu ikiliğin yarattığı çıkmaza düşmek hayatta tutuyor beni. Bu arada çok inanma gayretim oldu ama yok bende hiç bir din vecd hali uyandırmıyor tetiklenme bile yok.
Yalom din ve psikiyatri kitabında herhangi bir inanca bağlanamamasını şöyle açıklıyordu:
"içimde biraz ilahi kıvılcım olmasını çok isterdim, kutsal olanın bir parçası olmak, sonsuza dek var olmak, kaybettiklerime tekrar kavuşmak için can attığımı söyleyebilirim. tüm bunları sahiden çok istiyorum, ama bunların gerçeği değiştirmeyeceğini ya da onu en başta kurmayacağını da iyi biliyorum. sıra dışı iddiaların sıra dışı kanıtlara gereksinim duyduğuna inanıyorum. bununla kast ettiğim şey saf deneyim ötesindeki kanıtlardır; ki biz terapistler, bu tür kanıtların kırılgan, yanılgılara müsait, hızla değişebilen ve büyük ölçüde etki altına alınabilecek nitelikte olduğunu iyi biliriz."
Tam olarak böyle hissediyorum. Umarım ben de hidayete ererim hiç ışık yok ben de.