Selamlar, uzun süre bilgisayar kullanırken kullanılabilecek dinlendirici mi, ışın koruma mı diyorlar işte o gözlükler işe yarıyor mu? Bilgisayar gözlüğü tavsiye edebilir misiniz?
Göz doktoruna gittiğimde sürekli bilgisayar başındayım bana koruyucu, dinlendirici gibi birşey ver dedim yok öyle birşey gözlerini belirli aralıklarla başka yöne bakarak kendin dinlendireceksin dedi.
Merhaba, Dinlendirici gözlük diye birşey yok arkadaşlar. Gözü tutan kaslar da diğer kaslar gibi çalışır. Uzun süre bir yere odaklanınca hareket azalır ve "yorulur". kolumuzu uzun süre havada tutmak gibi. bu yüzden arada ekrandan başka yere, mümkünse arkasındaki bir noktaya bakmakta fayda var.
Şu mavi filtreli camlar da benzer şekilde, ışığa hassasiyetiniz varsa ve doktorunuz önerdiyse mantıklı. onun dışında gözünüzün önüne bir engel koymuş olursunuz.
Her yalanın altındaki gerçekler: Evet monitör bir ışık kaynağı ve uzun süre buna maruz kalmak göz kaslarını zorlar. bunun için ekstra masrafa gerek yok. Bilgisayarınızdan ya da telefonunuzdan ışık ayarlarıyla bunu çözebilirsiniz.
PC: Optisyen ya da göz doktoru değilim. Fakat 10 yaşında gözlük kullanmaya başlayıp 30 yıldır da bilgisayar başında zaman geçiren biriyim.

Farklı zamanlarda farklı doktorlara danıştım. zaman zaman da internetten araştırdım. bazen zor ikna oluyorum

Söylenenlerin özeti yukarda