Ne kadar çok ertelersen emin ol o kadar zor olacak. Bir an önce bedelli yap gel. Önünde askerlik varken evlenmek de ayrı bir cesaret mi desem bilemedim. Bedellide taksit felan yok kredi çekip peşin ödeyebilirsin paran yoksa.
3 Yıl ertelemek benim için iyi olur çünkü diğer yaşıtlarıma göre vücut kitlem biraz daha zayıf ama hesapladım bu şartlarda askere alıyorlarmış.
Ayın 30 una kadar herhangibir üniversiteye yerleşip ordan tecil yaptırmanız gerekli aksi taktirde erteleyemezsiniz bizzat kendim uğraştım 7 gün arayla yoklamaya düştükten sonra kazandım üniversiteyi yapmadılar tecil hala gitmedim çevirmelerde sadece bir kağıt imzalıyorsunuz şubeye gideceğim diye o kadar başka bişey yok birde yıllık ceza gelir vergi cezası olarak 2024 yılından gelen bana ceza 22 bin TL di 1 yıllık gitmediğim için şuan 8.senemdeyim hala gitmedim
Erteleme işlemleri için üniverste sınavına girmem gerekiyor du demi herangi bir sınava girmedim. Ayın 30 una kadar askerlik yerinde işlem yapmazsam 1 Ocak'ta asker kaçağı görünürsem. Cezayı ödemeye okeyim ama zorla götürme hakları varmı