Hocam gerilmene gerek yok teknik konusuyoruz surda. Amacim ustunluk taslamak degil teorindeki aciklari gostermek. kaldı ki bu konuda üstünlük taslama hakkım da var. Ama goruyorum ki ya googlea yada chatgptye yazdirip yarim yamalak, eksik bilgilerle gelmissin. O yuzden verdigin cevaplar kendi icinde celisiyor, kendi tezini curutuyorsun. Bundan 10 sene onceki algoritma bile bu dediklerine gulerdi.

Biz de bot yaziyoruz dedigin icin isin mutfagindaki su detaylari atlamana sasirdim.

Botların Calisma Prensibi: 500 milyon kisi icinde bot kanali nasil bulacak diyosun. Bot pasif degildir aktiftir hocam. Ben bota git su keywordu ara, son 1 saati sec ve tikla derim. Hatta referrer spoofing ile trafigi google searchten gelmis gibi gosterip direkt linke sokarim. Senin sistemde bu ilk yapay kivilcim videoyu herkese zorla yayar. Mevcut sistemde ise Youtube bunu alakasiz kisilere test ettirip cold audience gercek mi degil mi diye kontrol eder. Yani o begenmedigin alakasiz kitle sistemin sigortasidir.

Garbage in garbage out ve vektorler: Bahsettigin o vektor hesaplamalari kutsal degil. hatta onu kandırmak daha kolay yaw. Yazilimda garbage in garbage out kurali vardir. Ve eger is algoritmayi kandirmaksa en kolay yolu vektorleri kandirmaktir. Ben bunu laf olsun diye soylemiyorum, daha önce çok defa onerilen algoritmasini manipule edip vektorleri kandirarak MİLYARLARCA izlenme almiş ve bunlari test etmis, verim almis biri olarak soyluyorum.

Vektör kirletme kısmı zaten daha basit: Ben botlarima once minecraft videolari izletip cerez kastiktan sonra bu videoyu izletirsem, o cok guvendigin vektor sistemi videoyu minecraft kitlesiyle eslestirir. Yani sistemi manipule etmek icin vektorleri kaldirmana gerek yok, vektorun beslendigi veriyi kirletmek yeterli.

Hasan ve mehmet celiskisi en buyuk celiskin surda: Ilk mesajinda sadece begenen havuza goster alakasiz tiplere gosterme diyodun. Simdi diyosun ki Hasan begendiyse algoritma benzer zevke sahip mehmeti bulur ona gosterir. E hocam o mehmet zaten senin istemedigin soguk kitle. Mehmet videoyu bilmiyor. algoritma Hasana benzedigi icin mehmete test yapiyor. Az once sovdugun sistemi simdi teknik terimle savunuyosun farkinda degilsin.

Propaganda ve eko odasi: Senin sisteminde radikal bi video sadece onu seven kitleye gosterilecegi icin dislike almaz, mukemmel icerik etiketi yer ve buyur. Mevcut sistemde ise alakasiz Ahmete gosterilince Ahmet begenmeyip bu ne la der ve kapatir, sistem videonun zararli veya cop oldugunu anlar. Tabiki sadece ahmet begenmedi diye cop demez. Ahmet gibi bissuru farkli test gruplarina gosterir.

Ozetle senin sistemin kivilcimi cakanin ormani yakmasina izin veriyor. Mevcut sistem ise kivilcim cakti ama bakalim odunlar gercekten yanici mi diye test ediyor. Aradaki fark bu.