uzun süredir ev arıyorum hangi eve gidip baksak satışı düşük gösterelim teklifi geliyor çünkü alışf fiyatını gösterirsek gelir vergisi çıkıyor satıcıya aslında bu benimde işime yarıyor harçlar az çıkıyor ama şöyle bir sıkıntı var şuan ben kredisiz nakit alacağım bu olay beni çok etkilemesede ileride ben satarsam 5 yıl içinde kredi çekmek isteyen birine satamam çünkü düşük göstereceğiz bizim gösterdiğimiz fiyatta max kredi çekebiliyor diye biliyorum . Evin fiyatıda biraz yüksek olduğu için herzaman sadece nakitiyle bu evi almak isteyen çıkmaz illa kredi kullanmak isteyen bir çok kişi çıkacaktır bu da hemen satma mı engelleyecek

Bugünde uzun süredir takipte olduğum bir ev için görüşme gerçekleştirdik ev 6.2milyon ama 600bin gösterelim diyorlar (Ev sahiplerine müteahhit firma tapularını çok önce evi satın almalarına rağmen 1 yıl önce verdikleri için böyle bir sıkıntı oluşmuş) böyle dediler

Sizce ne yapmalıyım 600bin değilde satış fiyatını göstersek 1 milyon üstü gelir vergisi çıkıyor satıcıya banada 250bin civarı bir harç çıkıyor sanırım