bende açıkcası gayet mantıklı bir yatırım gözüyle bakıyorum. geçenlerde bir yerde gördüm diyorki aldığınız eve aslında 2milyon değil toplamda 20 milyon ödüyorsunuz, şimdi böyle diyince göze korkutucu geliyor ama vade 20 yıl bunu şu an hiçbir banka veya kuruluş size sağlayamaz desem yeridir. memur maaşı her zaman enflasyon oranında hatta daha altında artıyor ama realitede kiralar ve fiyatlar kat kat üstünde artıyor. mesela ilk taksit ödemesi 9900 tl olan dairenin son taksit ödemesi, 6 aylık memur maaş zammı %10 kabul ettiğimizde 440.000 lira gibi birşey oluyor ama ne zaman 20 yıl sonra. bu arada benim maaşım yerindemi sayacak, ben özel sektörde çalışıyorum ve bazı dönemler memurdan çok çok daha fazla zam alıyorum.
şu an o ödeme tutarı benim maaşımın %10'una denk geliyor son taksit belkide maaşımın %1'ine denk gelecek. nasılki 5-6 yıl önce 0.64 ile ev alanlara "ulan ne şanslılarmış keşke bizde alsaydık" diyoruz. önemli olan konu şu en kötü durumda başını sokacağınız bir eviniz var olacak artık büyüklüğüne takılmamak lazım.
büyük ev istiyorsanız normal müteahhitten ev alabilirsiniz diyip geçicen