Merhaba herkese, İzmirde 2 ay önce yeni bitmiş bir apartmanda daire satın alacaktım küçük bir ön ödeme yaptım, ancak İSKAN'ı yoktu bende iskan çıktığında satın alırım diye anlaşma yaptık, ev sahibi kabul etti. Anlaşmayı yaparken iskan başvurusu daha yapılmadı ama 15 gün içerisinde yapılacak demişlerdi, belediyeden teyit ettirdim başvuru yoktu, 15-20 gün sonra belediyeyi aradığımda başvuru yapıldı işlem aşamasında bilgisi aldım, her şey yolunda. Geçen ayın 10 u gibi ev sahibi aradı iskan çıktı müteahhit iskan harcını ödeyip alacak dedi, 180m2 lik bir arsa , 85m2 ev , zemin kat dükkan üstte 3 kat daha var toplam 6 daire 1 dükkan için 700 bin TL iskan harç ödemesi gelmiş. müteahhit bu çok fazla bunu belediye ile konuşup düşürtmeye çalışacağım diyor. ( NOT: Müteahhit kişi daha önce onlarca inşaat yapmış, uzun yıllardır bu işi yapan bir şahıs )
Normalde bu harç bu tarz inşaatlar için 200-250 bin tl civarı geliyormuş, 1 aydır belediye ile konuşucam diyor ama ses soluk yok daha kendisinden, bana da yüksek gibi geldi, sizce de bu harç çok mu yüksek gelmiş yoksa normal mi ? Bu parayı öder mi ? Ödemek zorunda mı, süresi var mı ? Lütfen bilgi sahibi kişiler cevap verirse çok sevinirim.