sen diyonki 18 yaşında aielsinin evi olan bir genç ev alsın. benimde 3 4 tane evim var. 2 de çocucgum var ozaman yazılayım paralarını ben oder ev sahibi olurum. Memlekette bakıyorum hiç bir gariban tokiye yazılmamış. alanlar evi köyü olan insanlar. hep çocukları uzerinden almışlar
Ailesinde 1 ev fazlası olan katılamaz diyebilir, ailesi 30-40 belki 50-60 senede zar zor başını sokacak bir ev alanlar nasıl evlenecek? Babasının 1 tane evi hangi çocuğa nasıl yetecek? Bu devletin işi ne incelesin ailenin gelirini mal varlığını vs ona göre elesin senin bahsettiğin örnekleri. Düşün ki bi genç 26-27 yaşına gelmiş sadece babasının bir evi var bu kişi normal şartlarda çalışıp nasıl ev sahibi olabilir?
@RauL;
18-30 yaş arasında, ama evli ve/veya cocuklu birisi, ya da bekar olsa bile ikamet olarak 1 seneyi aşkın süredir anne babadan ayrı yaşayan birisi de bu kapsamda mı? Bence bu nüans önemli.
Bunlara dikkat edildiyse dedigin bir adil bakış açısı var denebilir belki.
Ama evlenmis cocugu olmuş 25 yaşındaki birisi sirf anne babasında ev var diye kapsam dışında ise o da adaletsiz bence.
Evlenmiş kişiler farklı kategoriye giriyor bu genç kategorisi evlerin 20% ini kapsıyor.
Annemin üzerine daire var benim yaş 36 ben başvurabiliyor muyum ?
30 yaş üstü olduğun için farklı bir kategoriye giriyorsun sanırım evli değilsen de başvurma şansın kalmıyor ama tam emin değilim