İzmir merkezli bir hosting firmasıyla çalışıyorum. İsmi şimdilik bende saklı kalsın.
2 hafta önce her gün ortalama 1 saat sunucum kesiliyordu. Aradığımda fizikssel sorun oldu, dDOS saldırısı oldu, işlemci anlık yoğun, trafik anlık yoğun gibi gerekçeler sunuyorlardı.
Dün sabah itibarıyla sunucularıma erişemediğimi gördüm. Önce filezilla ile saat 08:35'de silinmiş dediler. Fakat motosikletimdeki takip cihazına da göre o saatte yoldaydım. Bilgisayarım yanımda ve benden başka şifreyi bilen yok. Sonra zararlı bir program olabilir dediler. Son olarak 10 gün önce wordpress kurmuştum (kendi sitelerindeki otomatik kurulum tuşuyla) ve lisanlı tema yüklemiştim ancak tema php 7.4 ve ioncube gerektirdiği için temayı başka sunucuya taşımak zorunda kaldım. Bir hafta 10 gündür lisanslı tema başka firmaının sunucusunda sorunsuz çalışıyor.
"günlük yedeklememiz var" dedikleri için yedekten dönmeleri talebinde bulundum. Sucunu üzerinde toplam 24 alan adı ve toplamda 20 en fazla 30 GB alan kullanımı var. Yedek işlemi için tüm sunucunun yedeğini fiziksel yükleyip sizinkini çıkartacağız dediler. Sunucu toplmada 5 TB yer kaplıyormış. Sabah saat 09:51'de başlayan işlemin en geç 00:00 giib biteceğini söylediler. Saat 04:31 oldu hala yedekten eser yok. Aradığımda "ilgili ekip mesai saatleri içinde gelir" derler. Umarım saat 09:00'a işler yetişir. İnanılmaz derecede mağdur oldum. Hem ilgili ekip çlaışıyor diyorlar hem de aradığımda işlemini yapılıyor ama elkip mesai saati içinde gelecek derler.
Umarım saat 09:00 gibi işler düzelir. Neredeyse 24 saattir sunucu kullanılamaz halde. İnşallah düzelir. Düzelirse ilgili firmya teşekkürüm olacak.
Siz başka hostinglerde benzer sorun yaşadınız mı? 20 bilemedin 30 GB verin geri yüklenmesi 24 saati buluyor mu?