arenpi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
demekki neymiş. birşey satmaya başlayınca ilk marka tescili yapacaksın, sonra satışa çıkacaksın. marka tescilide 1 yıl sürüyor. sen satışa çıktın markan 1 yıl sonra tescil olduysa o ürün buyboxa girdiyse başka satıcılar o ürünü satmaya başladıysa hatta başka satıcı senden önce marka tescili aldıysa trendyol seni kapının önüne koyar.

e-ticaret danışmanlarına üç kuruş vermemek için uğraşır durursunuz.
hocam arkadaşın yazdığını okudunuz mu?
2021 yılında ürünleri açtık marka tescil istendi bizde yaptık. (Buraya kadar anladıysanız devam edeyim)

aynı süreci bizde yaşadık 2021 yıllarında tescil edilmiş markam var satış yapıyordum ara vermiştim. 2024 kasım gibi satışa başladım tekrar marka tescilim olduğu için korunuyordu. Ancak ben a kategorisinden tescil etmiştim ve b kategorisinde de ürün satıyordum. Trendyolda benim markamı tüm kategorilerde korunuyordu.
Sonra geçen ay sanırım bir şey oldu bi baktım buyboxıma birisi girmiş. Kural değişmiş herhangi bir duyuru yapılmadan yapıldıysada ben görmedim soruncada kimse söylemedi trendyoldan. Artık ürünlerimin buybox'ına girilebiliyor. İlgili kategorilerin marka tesciline hemen başvurdum şimdi süreci bekliyoruz.
dünyanın zararını ettim bu süreçte ve bir çözüm yolu yok.