Dixon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ülkedeki köklü tekstil fabrikaları şu sıralar çok zorlu bir süreçten geçiyor, Devletin sunduğu işkur ödeneğide sanırım 2026 yılında son bulacak. Ülkemizde bir işçinin maliyeti 500 Dolar, Mısır'da 150 Dolarmış sağlanan imkanlarla birlikte. Buradan oraya fabrikasını taşıyan şirketler oldu. Şimdi diyeceksiniz ki bunları neden anlatıyorsun.

Çok kaliteli markalarada üretim yapan, fabrikalar son yıllarda el altından toptan kıyamet gibi ürün satışı yapıyorlar. Giyim sektöründe işyeri sahibi bir tanıdık, 300 metrekare depo kiraladı, ağzına kadar tıka basa marka ürün doldurdu, içeri giremiyorsunuz o kadar dolu. Hem mağaza satış fiyatının 10'da 1'ine neredeyse. Haliyle maddi olarak zorluk çeken üreticiler giyim konusunda, ayakkabı konusunda toptan şahıslarada ürün satıyorlar. Daha önce giyim sektöründe çalışsın çalışmasın ama bakıyor ki böyle bir fırsat var, malı bu kadar ucuza alabiliyor. Gidiyor herhangi bir yerde dükkan tutup, çok ucuza ürün satıp kapatıp gidiyor. Bunlar klasik satıcılar, bunlar keza daha iyidir. Ama sosyal medya hesapları üzerinden satış yapanlar malı tedarik edebildiği kadar devam edip, tamamen bıçak gibi kesip işi bırakıyorlar. Genelde vergi kaydı veya bir işletme olmuyorlar. Geçenlerde eve terlik aldım, 30 çift şaka yapmıyorum hepsine verdiğim 2.000 TL tuttu.

O sebeple facebook, instagram ve dolap gibi uygulamalarda artık karşımıza çok sık ve çok ucuza giyim ürünleri çıkıyor, çok dikkatli olmakta yarar var. Böyle bir ürün satın alıyorsanız paranızın çöpe gitme ihtimalini göz önünde bulundurun. Karşınızda muhattap olarak bir firma yoksa ki genelde olmuyor, bu insanlar vergi kaydı olmadan bu işi yapıyorlar. Yasal hakkınızıda aramakta güçlük çekiyorsunuz.
benim bir çok tesktilci arkadaşım fabrikasını mısıra taşıdı hocam çok haklısınız. şu anda devam edenlerin bir çoğu sene sonuna kadar anlaşmaları dahilinde ki siparişleri üretiyorlar ki zararına üretim yapıyor bir çok kişi. siz ona kardan zararda diyebilirsiniz gerçi. ama artık tekstil kesinlikle trde bitti. bangladesh te bu konuda çok cazip dünya markaları şu an bangladeşe yöneldi .