Bende 50 kilo vermiş bir kardeşiniz olarak nacizane deneyim ve tavsiyelerim:
Diyet ve sporu her zaman bir arada götürdüm sporsuz yapılan diyet asla fit hissettirmiyor.
Uzun süreli diyet yapmayın hem yeme bozukluğu hem de metabolizmanın yavaşlamasına sebep oluyor.
Haddinden az yemeyin ki bu çok yapılan hata bence. Diyete biraz adapte olduktan sonra artık günlük almanız gereken sağlıklı besinler gerçekten fazla geliyor ve yemeyip tartıda hafiflemek insanın işine geliyor. Sonuç yine metabolizmanın yavaşlaması ve yeme bozukluğu.
Kaloriyle kafayı bozmak işe yarıyor ama kimse kalori kredisini sağlıklı yağlara harcamak istemiyor. Tokluk ve hormonlar için sağlıklı yağlar diyette en çok göz ardı edilen şeylerden birisi.
Ben 1.90 boy 131 kilo başladığım diyette 1 yıl spor ve 8 ay diyet ile 50 kilo verip 80 kiloya düştüğümde alt karın kısmımda deri sarkması problemi yaşadım. Bu çok can sıkıcı bir durum maalesef. Yaşamamak için bol sıvı tüketimi ve haftalık %1'den fazla kilo vermemek ve mutlaka ağırlık antrenmanı yapmak gerekiyor. Yaşım genç olmasına rağmen halen toplamadı yani deri.
Gündelik beslenmemiz her ne kadar sağlıksız olsa da çeşitlilik diyete göre daha fazla ve ister istemez vitamin ve mineral dengeleri daha kolay sağlanıyor. Diyette çok daha fazla vitamin takviyesine ihtiyaç duyulduğunu düşünüyorum diyete adapte olduktan sonra kan testi verilip eksik vitaminler mutlaka kullanılmalı.
Süreç için başarılar diliyorum kartopu döngüsü gibi her gün dünden daha zinde hissettiriyor inanılmaz keyifli bir serüven.